27 oktober 2010

Ett ögonblick och ingenting är sig längre likt.De här ögonblicken drar ner en i sorg o förtvivlan, man vill inte förstå. Man bearbetar och orkar inte redigt förmedla sig mer än till de allra närmaste. För en stund ser man allt i svart. Ja sån är jag.

Det har gått några dygn och vi börjar förstå, börjar ta in att vår älskade fyrbentskille har hämtats av änglarna.Att han inte finns kvar hos oss längre. Vi tröstar oss med att detta
-trots allt var allra bäst för honom. De gick fort o han slapp lida. Vår tappra riddare, klagade inte en enda gång, han fanns alltid till hand.

Så älskad och så saknad!!
Nu vilar han här hemma på gården, här där han hör hemma.

En av våra 5 stjärnor på gården lyser nu från himmelen.

Tack till Er alla som visat Er sympati och medkänsla utan att igentligen veta vad som hänt. Ni är verkliga vänner!!!  Tack till Er som ringt och mailat. Ni är alla guld.

Hoppas snart vara tillbaka i gladare toner.


21 kommentarer:

 1. Ville bara säga HEJ! Det finns många stjärnor på himlen och en av dom.......
  Kram!!

  SvaraRadera
 2. Förstår att du känner sorg. Fint att han får vila på gården. Kram!

  SvaraRadera
 3. Oh, jag visste inte och förstod inte heller vad stjärnan betydde. Nu vet jag och beklagar att så måste ske.Vad hände, var det åldern eller något annat.tråkigt.Ringde en granne Sonia, hon har alltid haft en mängd djur, både hund och katt och fåglar, i våras fick hon avliva sin Simon för han blev biten av sin "fru Selma" Tibetansk spaniel, och nu hade även Selma, som blivit blind och drack mycket vatten, så det var väl
  njurarna som var ansatta.Hon tröstar sig med Pekingneserna, som hon ställer ut.Två katter Sia som fick ungar och behöll en.Jag vet, det är så hemskt att förlora en kär vän, även om det är en hund.Har själv upplevt det.Med både hund och katter.Snyft,tänker på Dig. Kram Mi

  SvaraRadera
 4. Jag känner med dig trots att jag inte har en fyrbent vän i mitt hem idag. Vet ändå hur det känns och hoppas att allt blir bra till slit. DU får tänka på att han ändå finns i er närhet och tittar och övervakar över gården.

  SvaraRadera
 5. Oj, vad har hänt här? Fyrbent, du har ju många såna på gården. Men sorgen är ju alltid bedövande när man mister en kär vän.(Hur många ben den än har).
  Du har min varmaste medkänsla.
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vännen, du kan inte ana vad jag tänkte på Dig i går!!!!! Men du skriver såååååå vackert om det.....så en tår rinner ner på min kind. Stjärna i himlen....vilka ord....
  Du kan allt strunta i dansen....för så mycket som du har att göra på morgonen...oj,oj...Men du vet här sitter VI två...gamlingar stela som pinnar i alla leder....så det krävs lite för att få igång maskineriet...hi,hi,hi
  Önskar och hoppas att din dag blir bra trots allt. Varm kram från mig.

  SvaraRadera
 7. Förstår din sorg! Tänker på dig, och i går kväll tände jag ett ljus för din fyrbente vän. Kändes bra att göra något när jag inte kan vara där och trösta dig!
  Kramar

  SvaraRadera
 8. Ditte, Fia o jag tittar på stjärnorna där uppe...
  Förstår att det är tungt o ledsamt....det värsta med att ha djur....styrkekramar igen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 9. Det gör så ont i mej...man mister ju faktiskt en familjemedlem, sen får folk säga vad de vill. När jag tog bort våran sista hund visste jag också att det var bäst så, men sorgen kan man inte beskriva för någon som inte haft djur. Sen måste man få vara ledsen för att kunna gå vidare, och förbannad.
  Ta nu väl hand om dej och din familj!!
  Stor kram

  SvaraRadera
 10. Ja, även om man vet djuren bara finns i ens liv för ett tag är ju sorgen stor när de plötsligt inte finns där. Saknar vår Dalmatinerflicka vi fick avliva för två år sedan. Även om vi har två nya är det ju inte just HON. Man saknar just "de stegen".. Sen är det ju givetvis skönt man har fler. Har alltid haft våra lite omlott, men första gången som vi har två nu under en längre period. Många tröstekramar!

  SvaraRadera
 11. Sorgen blir där stor och tung en stund. Men så småningom lättar den. Ni kan tänka på honom med ett leende.
  Han kommer för alltid att finnas i era hjärtan. Du har dotra som påminner om honom. Du har bilder på väggen, datan och inte minst i ditt huvud.

  Han har det bra nu. Det är ni som lider för stunden.
  När jag pratade med dig igår så grät jag. Det är så sorgligt när det sker. Men ni hade många fina år tillsamman.

  Det var stjärnklart i går. Såg en stjärna som lyste starkare än de andra när jag såg ut genom fönstret. Jag vet vem det var.

  Varma kramar, många tankar går till er.
  "kramar om"
  Synnöve.

  SvaraRadera
 12. Du får inte göra så.... Nu sitter jag här och grinar igen...
  Bamsekramen tillbaka.

  SvaraRadera
 13. Åh, jag lider med Dej när jag läser Dina sorgliga, men vackra rader....
  Förstår att tiden bara "stannade" av "bubblan som sprack.
  Man känner sej så liten och hjälplös, även om man kanske har fler fyrbenta vänner. Den ena "ersätter" liksom inte den andra. Aldrig!

  Jag har själv gått igenom den jobbiga saknaden efter flera älskade djur, och visst kommer man igenom det. Men det tar tid, och det gör ont. Länge....
  Och det kommer över en vid dom dagliga rutinerna. Man påminns hela tiden.

  Jag sänder Dej varma och ärliga tröstekramar och kikar upp mot alla saknade stjärnor på himmeln....
  Kram, J:son

  SvaraRadera
 14. Men oj så sorgligt, det är jobbigt när en så kär vän lämnar en,, en hund är ju som en familjemedlem...Förstår din känsla,,ta hand om dig och de dina..Det är tiden man behöver för att känna och komma igen..
  Varm kram..

  SvaraRadera
 15. Jag är verkligen ledsen och sörjer med dej!
  Det finns inget man kan sörja så mycket som en saknad vän.
  Kramar om dej i massor!

  SvaraRadera
 16. Jag förstår dig, men ändå inte.. har ju aldrig haft en häst som sällskap själv. Djuren vi har runt om oss är våra familjemedlemmar i högsta grad och då någon rest till sin himmel, sitt Lyckland måste det kännas så hårt.
  Kramar om och du finns i mina tankar.. fast det inte är var dag jag kollar in till dig precis I Tiden:)

  SvaraRadera
 17. Hvilket synd og sorg det er når slikt skjer.

  SvaraRadera
 18. Det är svårt, jag vet hur det är. Det är som att någon försöker slita hjärtat ur en. Bävar för den dagen då mina älskade hundar måste somna in. Minnena av honom kan ingen ta ifrån dig. När min förra Bernerhanne fick somna in två år gjorde jag ett album om honom.Satte in alla kort och altt om honom och skrev ner små minnen om honom Tror aldrig jag grät så mycke som då. Idag är det guld värt att plocka fram det och minnas.
  Stooor Kramen !
  ewa

  SvaraRadera
 19. Morning! Kikar in för att sända dig en styrkekram igen!
  Ragnvi

  PS. Barnbarnet ska anlända i mars....

  SvaraRadera
 20. Suck...så förfärligt..allt har sin tid men ibland vill man inte inse det..för det är såå svårt..massor av kramar till dig.

  SvaraRadera