01 oktober 2010

Skogsmulle ät man ju, men jag tillhör INTE kategorin ”plockfolk.”. Folket som finns i skogen och plockar svamp och bär. Jag gillar helt enkelt inte det. Brukar hänga på som sällskap ibland, inte för själva plockandes skull, utan för mina vänners skull som vill ha sällskap. Enda gången jag böjer med ner över svamp är när jag fotograferar den.
Svampar är vackra och fascinerande. Och de står där i skogen varje dag när man passerar, beskymmerslösa och vackra!! Jag har inte en susning om vad de heter eller om man kan äta dem fler än en gång!! Jo den röda flugsvampen - den känner jag till. Idag fotade jag svampar som av sitt växtläge att döma måste heta stubbsvamp, varför har de annas antastat en stubbe?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nu tänder jag ett ljus för hösten, är helt säker på att den är här nu.
 
 
 
Trevlig Helg!!!

6 kommentarer:

 1. Jag är en riktig samlare när det gäller svamp och bär!
  Jag kan bara inte lämna trattisar & andra svampar när jag är ute i skogen...sen att jag inte använder all svamp, det är en annan sak! :D
  Kram

  SvaraRadera
 2. Lika som mig. =) Som tur var har jag fått en sambo som blivit intresserad av att plocka, men bara under vår expertväns översyn. En sak fick jag lära mig sist vi var ute för någon vecka sedan. Svampar som växer ur träd och stubbar får ett gift i sig och ska helst inte ätas. Kanske inte så att det bara blir en gång men ändå något att tänka på.

  En härlig blandning har du fått med. Flugsvampen känner jag också igen samtidigt som jag tro (bara tror) att bild nummer två kan vara smörsopp eller ser jag så fel. De har så många olika bruna färger beroende på när.

  Håller med dig om att hösten verkligen är här, i morse var det lite frost ute och temperaturen visade på +1. Sedan gör mörkret att det är mysigt med de "levande" ljusen.

  Ha en skön hösthelg med tända ljus och allt vad som ska hittas på.

  SvaraRadera
 3. ja visst är det härligt med alla höstsvampar..de sitter där så läckert och lyser..och tänk vackrast är ju iaf den röda och vita flugsvampen, ser god ut men ack så farlig..hihihi...som sagt. en äter man nog bara en gång...kram ha det gott i svampskogen..

  SvaraRadera
 4. Morning! I år är jag som du...bara fotar svamparna! Nästan i allafall...nån läckerhet har väl fått följa med hem...svampar är trådiga och jag får passa mig o magen....
  Men...hoppas du får ordning på blodtrycket! Inte hälsosamt att ha för högt en längre tid!
  Äntligen!!!! Underbara foton o härligt berättelse från bröllopet!!!
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 5. Fina foton på svamparna.
  Så mycket vackert och även gotti-gotti det finns ute i naturen.
  Och ja, hösten är här på riktigt nu
  Ha en fin fortsatt helg
  kram

  SvaraRadera
 6. Jeg tror ikke jeg ville spist alle de soppene. :-)

  SvaraRadera