Pages

17 januari 2010

Dom gör verkligen allt tokigt de säger..

Om man Inte har Att göra - kan man skaffa sig. Om man ska Göra Något, kan man ju Göra Något utöver det vanliga. Kanske var det så de tänkte, våra galna killar (förlåt gubbar) Når de tidigare i veckan bestämde Sitt lördagsnöje! Vi tjejer (ja för de är vi väl Fortfarande?) Vi såg på o hade kul.

Först efter dom till bonden o köpte mjölk. Ett hel mjölka Spann.
















Sen kokades det o rördes io klämdes o guda vet ...
















men de blev ost!















Nåja de har Att göra Några dagar till Innan de kan äta dom. Fyra stycken blev de minsann!















Får nog Göra lite etiketter till dom.

Ungarna är lite beskymmrade, en var hemma igår kväll Några Andra ringde o kollade om det stod rätt till?! Oh de tycker nog jag ska se till så det integ blir för mycket döperioder i mannens liv under Vintertid
- Ingen vet ju vad han hittar på. Men han säger bara
-Allt går bestämmer om man sig För att göra det. De finns inga begränsningar på galenheter i de här huset. Framför allt Int När Byns Karlar slår sig ihop.

Ja Ridning har de Blivit oxå. I Fredags var jag ute på tur med Torsten. Vilken kille han är - går som fa. Till o med mannen som Vänligen vägrar Tog en liten tur o Kande på Honom. (Jag kanske kan Få Honom till hästmänniska oxå, hummm)



















Igår var ungdomarna här o red Honom. Det är lite taskiga markförhållanden för ridning, men det går.

Pearl hon fick hoppa över den här gången, den gamla skruttan. Då blir hon så här glad, slippa Bära folk på ryggen - de e gott.





Pust, de var skönt!

Idag är det söndag och söndagar är som bekant Vilodagar. Ja så Då tänker minsann inte jag Göra mer en det absolut nödvändigaste, de e ju en del bara de så!








12 kommentarer:

  1. Vad kul att Gubbsen tog sig för att ysta lite - men ostarna behöver väl lagras lite innan ni kan njuta av dem, eller?
    Härliga foton på Pearl! Man kan riktigt se, att hon njuter.
    Varmaste kramar!

    SvaraRadera
  2. Men det där såg ju skoj ut - att göra egen ost! Skulle vara kul att testa nångång. :-)

    Inte illa att du fick upp mannen också på hästen.

    Vilodag, är det ja... Fast vilat vet jag inte om jag har gjort? Inte mer än andra dagar iallafall! :-D

    Trevlig kväll!

    SvaraRadera
  3. Oj himmel så trevlig att göra ost Anki...det låter som om ni har det trevligt där på landet..galet trevligt :)

    Torsten..ha ha så härligt namn..jag gillar det..även om hästar och jag inte går så bra..jag är mer för kor..:) men det vet du ju..

    Jepp full fart även om det är söndag..kram på dig du fina du rara..från Anna F.R.af H.G

    SvaraRadera
  4. Härligt att göra egen ost och det ser så gott ut.
    Har gjort det själv för flera år sedan.

    Mysiga foton på hästen.
    Tänk att det även kan vara så kul för hästar att rulla sig i snön...
    Men man förundras över hur de kommer upp igen...de är ju så stora..
    Ha en fin fortsatt dag.
    Kram

    SvaraRadera
  5. Inte dåligt gjort att fixa egen ost,och vilken glad häst ni har,trappan du gillade ska vi snart göra ved av tycker själv det är synd men det ska förnyas och vad det kostar verkar inte spela någon roll.Ha en bra start på nya veckan.

    SvaraRadera
  6. Här är det slappt idag vill jag lova! Men det kan det få vara ibland eller hur? Har aldrig gjort ost men det ser kletigt ut ;)
    Rida på hästar - nä det vågar då inte jag, fast jag skulle faktiskt gärna prova om jag bara vågade som sagt..

    SvaraRadera
  7. Jo så är det,alla ställen där tåget går förbi har fortfarande en pressbyrå,ibland inne stationen så man inte ser dom och här har det blivit en ny en bit längre nedanför den gammla och heter drömbutiken.

    SvaraRadera
  8. Tiss tass tiss tass.. sover du?? eller ligger du bara på soffan å latar dig??? Har han gjort ost eller dom menar jag... Har dom överskottsenergi?? hihi Pärla ser ut att stormtrivas. Är du galen ta ner honom från häst ryggen annars blir du snart av med en av hästarna!! Hallåååå... Oops väckte jag dig nu?? sorry somna om igen.. Ha en underbar vecka vet inte om jag hinner kika in massvis av arbete hela veckan igen.. Men gött när lönen kommer hi hi Kram på dig

    SvaraRadera
  9. nja, jag är inte trött på det sättet, utan trött på att min rygg plötsligt är sämre igen...grrr, vad sur jag är för det! Hoppas osten blir god! Kramiz m

    SvaraRadera
  10. Goder morgon! :-)

    Nä, blanda inte ihop mej med din överskottsenergiska man + vänner... Fniss! ;-) Det vill säga: Jag har INTE sytt den där fisken själv! Skulle varken ha kunskapen eller tålamodet till det... Fast visst skulle det väl vara skoj att faktiskt vara så-å-å händig, förstås... :-) Men det var tillräckligt avancerat att få i den där enda spiken i lampfoten - jag hittade nämligen inte hammaren utan fick banka med något annat (en flasköppnare...). Ähum...

    Ha en fin dag! :-)

    SvaraRadera
  11. härlig med äkta ko ost, brukade göra såna när svärföräldrarna hade kor, hämtade stor kruka med mjölk... :-) men vi saltade dom rejält, la dom aldrig i lake.. :-)

    härliga bilder på Pärla.. :

    ha en skön dag

    SvaraRadera
  12. har nog aldrig gjort ost tror jag... Är den kryddad med kummin måntro eller...

    Kramizar Anne

    SvaraRadera