Pages

27 mars 2010

De e våren..ja de e våren...

Ja nu lockar solen, de ljumma vindarna och de många plusgraderna ute, mer än datorn. Därav blir avstånden mellan inläggen ibland "lite långa".

Här om dagen var mamma o jag på sån där vårrus shopping, inte av kläder utan av prylar. Vi tittade mycket men handlade lite. Jag älskar att shoppa loss med mamma kanske för att vi båda gillar att traska omkring i affärer. Här
Hittade jag lite porslinsägg som jag blev förälskad i. Jag tillhör inte de som pyntar o har kycklingar o annat framme vid påsk, men några små söta saker bruker jag plocka fram. De här äggen gillade jag skarpt och de kan man ju för övrigt ha framme året om. En liten kyckling slank visst med också.
Jag köpte mig något som jag aldrig tidigare gjort. Krokus, härliga blå krokus som jag satte på köksbordet, till min mammas förskräckelse som lät meddela att - krokus har man inte inomhus. Men jag vill ha dem inne. Man har dem inte inte kackalade hon på ((som den värsta påskhönan)). Nåväl det är tur man är myndig så man inte behöver lyda mamma.
Så snart den fick lite vatten blev de så här ljuvliga....
Resten av dagarna har jag tillbringat ute, slitet som ett djur, med allaehanda saker på gården.  Jag trivs bäst ute nu när det är vårigt, varmt o soligt och här finna att göra. Nu känner jag av varenda muskel i kroppen, de har inte varit några viladagar precis, nej rena grovarbetar dagar. Så har jag pysslat och gjort en uteplats med lite trädgårdsmöbler och blommor nere vid stallet. Mina medhjälpare måste ju kunna sitta lite redigt när de är här o pysslar med hästarna.

Igår hade vi nästan 17 grader varmt i skuggan. Täckade av hästarna och så njöt vi i kapp av våren. Hoppas Ni oxå haft detta underbara väder.

22 kommentarer:

  1. härligt att ni har varmt och härlig vår,, det töar här men än mycket snö kvar, ca 50 cm som täcker gräsmattor och åkrar men jag tror den sjunker rejält i regnet idag :)

    härlga bilder och vad fina påskägg, jag är dålig på att påskpynta.. är inget för sånt där :)

    ja man känner i kroppen att det är vår,

    ha en skön dag

    SvaraRadera
  2. Ja, det är så ljuvligt att vi märker mer och mer att våren är här.
    Vilka så söta porslinsägg du hittat och så ljuvlig med krokusarna.
    Härligt med allt pysslande inför våren.
    Ha en fin fortsatt helg
    Kram

    SvaraRadera
  3. Alltid kul att handla lite och det kan du va värd som jobba så,här tar det nog någon månad till innan det blir så varmt i skuggan,nästan en halvmeter snö ännu men har regnat idag så kanske det blir lite mindre av den vita varan,ha en bra helg.

    SvaraRadera
  4. Min mor är precis tvärtom, hon hatar att gå i affärer. Att köpa något nytt är hon inte intresserad av, hon har allt hon behöver. =) Vem har inte det?

    Snygga ägg och jag pyntar inte heller speciellt till påsk. Jag har samma fat eller skål vad jag nu ska kalla den från Fairtrade. Ser inte storleken på din men min som jag har i stugan är riktigt stor och perfekt till som fruktfat. Jag vann den på en tipsrunda som vi hade på jobbet en gång.

    Mycket grovjobb blir det ute på gården nu när våren kommit förstår jag. Härligt.

    SvaraRadera
  5. Hälsa din mor att man visst kan ha krokusar inne, de var ju jättevackra.

    SvaraRadera
  6. Hälsa din mor att det visst går att ha krokusar inomhus. Det var verkligen en vacker och härlig färg.

    SvaraRadera
  7. Hälsa din mor att det visst går att ha krokusar inomhus. Det var verkligen en vacker och härlig färg.

    SvaraRadera
  8. tur att man kan känna in våren hos alla fina bloggar som här ..för våren vet jag inte vart den tog vägen...

    SvaraRadera
  9. Nu har jag försökt kommentera massor av gånger men den förbaskade datorn vill inte, jag ger upp och om detta skulle komma fram så: Ha en skön lördagskväll vännen!
    Kram//Carolina

    SvaraRadera
  10. Mmmmm du man blir fylld av energi och vill göra allt på en gång ute nu..och det tar på krafterna..men det är en härlig trötthet..det känns att man fått massor av frisk luft..

    Jepp krokus är förgängliga..men underbart är kort..:)

    SvaraRadera
  11. Jo, men visst har man krokusar inne i kruka, innan de som växer i trädgården har vågat fram. Och pärlhyacinter och påskliljor också för den delen. Vilken tyr att du är en självständig kvinna som bestämmer hur du vill pynta ditt hem - tillsammans med Herr Nilsson förstås *fniss*.
    Jag har påskpyntat med tre små gula kycklingar, som alla sett bättre dagar och satt glada fjädrar i ett ris. Gula tulpander i en vas också. Det får räcka. Sen hoppas jag på SOLEN som en stor och härlig påskdekoration.
    Varmaste kramar!

    SvaraRadera
  12. Morning! Klart man kan ha krokusar inne..hälsa lilla mamma det du!
    Våren kom av sig här...igår isvindar o hagel o regn...grrr!
    Nej huset i Trönö är inte sålt än...suck!
    Kramen!
    Ragnvi

    SvaraRadera
  13. Ja, i fredags var det ju så härligt väder så man knappt trodde det var sant! :-) Men igår var det blött värre... Som det regnade hela eftermiddagen och kvällen - och idag flyter nästan hela vår tomt eftersom ån vi bor intill har stigit långt över sina bredder...

    Tyvärr regnar det fortfarande, så utomhussysslorna får bero... Men man börjar allt bli lite sugen på trädgårdspyssel nu. :-)

    SvaraRadera
  14. Man kan VISST ha krokusar inne !!!!! Det har jag också...hehe.
    Sådana små vaktelägg som syns på bilden köpte jag också för ett tag sedan....men märkte att katterna åt upp dom ....grrr.. Så nu ligger dom inne i ett skåp.... Jag försöker hitta en liten glaskupa att ha dom i....
    Kram på dig
    Margaretha

    SvaraRadera
  15. Åh men du jag ger så gärna en kungsa till härliga Anki..massor av kramar från Anna

    SvaraRadera
  16. Oj, vad våren kommit långt hos er... här är det kallt, grått och massor med snö kvar!
    Hoppas att din helg varit bra!
    Kram

    SvaraRadera
  17. Härligt med vårblommor inomhus oxså Ankie:)
    Just nu har jag Pärlhyacinter.. vita denna veckan, blå förra.. underbart nu när Våren traskar in i våra hjärtan:)
    Shoppa Påskiga grejer.. jag är som du.. håller mig på avstånd till kycklingar och annat krimskrams, men fina ägg som dina gillar jag.
    ha de så gott så hörs vi.
    Kram på dig.

    SvaraRadera
  18. Menar du verklgien att ni hade 17 ( sjutton ) grader varmt !? Det är ju rena rama sommaren !! Här är det snöoväder, hoppas bara att jag kan komma hem från mitt nattpass ...
    Sköt om dig !
    Kramar, Doris

    SvaraRadera
  19. Hade ni verkligen 17 ( sjutton ) grader varmt !!?? Det är ju rena rama sommaren, här är det snöoväder, hoppas att jag kan komma hem från mitt nattpass ...
    Sköt om dig !
    Kramar, Doris

    SvaraRadera
  20. *he, he* du kan få ta bort den första kommentaren, trodde inte att den hade blivit publicerad *rodnar*

    SvaraRadera
  21. Jag köper ALLTID krokus och pärlhyacinter och har inne på våren hälsa din mamma det! och så kan väl du hälsa min pappa att jag får rösta på vem jag vill i valet i höst 8du vet en gång bonde alltis centerpartist...).. Ha, ha! De är roliga de där föräldrarna! Vädret igår var grått och regnigt men det förde ju med sig att den mesta snön försvann. Sen tillbringade jag ju större delen av dagen på Ikea så vad gjorde det. hoppas på mer sol i veckan!

    SvaraRadera
  22. Så avundsjuk jag blir på din temperatur.
    Här har vi inte varit över 4 plus under helgen.
    Solen har varit bortrest. Säkert hos dig då hihi.

    Men jag ska inte klaga. Tidsnog kommer det vårvärmen hit med. Längtar efter att få jobba undan en massa skräp ute. Kratta upp rester från fågelbordet. Få bort alla frön som ligger som en tjock matta där nu.
    Men ännu är det för mycket snö.

    Ska in till stan en sväng på eftermiddgen. Gubben är dålig. Inget vidare.
    Nu ska jag ta min huvudvärk och gå och hämta posten.

    Hörs av snart.

    Har varit tvungen att lägga in ordverifiering igen. Det rasar in spam på gamla inlägg. Om viagra, och allehanda medikamenter och annat skit. Så nu blir så en stund till.
    Kramen Synnöve.

    SvaraRadera