19 januari 2011

Bokslut hit och bokslut dit.
Ja nu är de årets tuffaste tid för oss "bokföringsnissor/ar". De rapporter hit och rapporter dit och och massa bokslut som ska göras. De e jobbtoppen på året minsann.

Bokföring....de måste väl vara att man för en bok framför sig
eller?!

Bokslut........ja de e väl slutet på en bok då...Man undrar ju lite i dessa moderna tider när allt ändras och namn byts ofta till internationella namn med lite  amerikanskt stuk,  VARFÖR man inte moderniserat namnen bokföring och bokslut. En liten "ank"fundering så här på onsdagsmorgonen.

11 kommentarer:

 1. Morning o GRATTIS till den ljuvliga underbara nyfödda!! Sååå söööt! Nu går säkert ditt jobb som en dans ändå!
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 2. Jag får klåda och andnöd bara jag hör ordet bokslut..... Tråkigt så in i.....men måste göras.....nu närmare det sig med stormsteg. Har varit duktig tidigare på året men just nu när det ska avslutas....tvi och blää.
  Vilken positiv kommentar du fick här då =)
  Kram//

  SvaraRadera
 3. Det där håller jag mig på behörigt avstånd ifrån....

  SvaraRadera
 4. Älskar dina förklaringar och hade velat sno dem. Nu är jag glad att jag slipper lära mig några nya ord i bokföringen ... när jag för böckerna framför mig.

  Jag måste nog sno dem i alla fall. =)

  SvaraRadera
 5. Goförmiddag på dig.
  Nu vet jag ju att du inte är hemma så jag passar på då hihi.
  Har nu läst och tittat igenom många inlägg.
  Det är alltid lika roligt att läsa om Torsten och Pärla. Hoppas inte Totte varit ute och sprunigt flera gånger nu.

  Det där med att stanna, sakta farten och ta hänsyn blir det allt mindre av. Det är så hemskt. Förstår inte vad som rör sig i skallarna på en del....
  Tanklöshet eller bara dumma?

  Här skiner solen idag. Men det är kallt. 9 minus ute.
  Men det är en skön dag i alla fall. Ska ta mig en sväng ut på glattisen hihi.

  Ha nu en sköner dag. Hälsa gubben så hörs vi i morgon.
  Kramen syster yster.
  Synnöve.

  SvaraRadera
 6. Usch ja, det där är INTE kul...
  Jag har en firma som legat i vila ett tag nu - på grund av mina bostads/spökproblem. Men jag måste ju ändå fixa alla de där papperena och betala momsen, fast jag idag inte drar in några pengar där :-( Men, nu har jag ju landat i nya lyan så jag tänkte att jag skulle försöka få fart på företagandet igen. Vid sidan om mitt vanliga jobb.

  Kram,
  Eva

  SvaraRadera
 7. Yes här är det Globen som gäller :)

  Grattis till ännu ett barnbarn - mina söner, 23 och 24 får gärna vänta med den varan några år till, känner mig inte särkilt reda för att bli farmor.

  Ahh, så du jobbar med sånt som jag inte förstår mig på. Har egen firma men har endast fakturerat en gång, tycket allt sånt är så struligt så jobbar hellre gratis än håller på med avgifter å annat strunt - puckat... jag vet...

  SvaraRadera
 8. Som vårdbiträde har jag ingen aning om vad du pratar om ;)
  Där har vi varken bokslut eller bokföring.
  Avföring däremot....det har vi ;)
  Sv: Du är så välkommen hit,så. Och då lovar jag att du ska få smaka på norrländska köttbullar alá Camilla :)
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 9. Tror du bokföringen blir roligare att göra om den får ett nytt namn!? ;-)

  I så fall skulle nog många småföretagare uppskatta det! :-D Maken får titt som tätt frågan varför han inte "är sin egen", och svaret på den brukar vara "Jag är helt ointresserad av pappersarbete"... Vilket flera andra i bekantskapskretsen också är, men de driver företag ändå... Skickar ut fakturor ett par gånger om året, om tid till det finnes... Phu! Undra på att de måste jobba snudd på dygnet runt om det "aldrig" kommer in några pengar!? 8-X Satte de sej ner och tog det lugnt skulle de väl svälta ihjäl (de också - precis som änderna... Hum...)!?

  Ha en fin torsdag bland verifikationerna! :-D

  SvaraRadera
 10. Som tur är har vi en liten Gleen som gör det till oss...vår revisor alltså. Och det är en himla tur för jag är totalt lost i pappersvärlden.

  SvaraRadera
 11. Hej vännen! Jag hamnade helt fel här i världen i arbetslivet. Sommarjobbade på bank och sen fortsatte det av bara farten, ekonomi på längden och tvären, skulle jag ALDRIG gör om, det finns så många skojigare yrken! Vad har du tagit för beslut. Undrar nyfiken som läste ditt inlägg tidigare och som inte fattar vad som är hemligt...
  Ska du avslöja något eller ska det förbli i dunkel?
  Ha nu så gott och snusa bebis när du får chansen!
  Kramar och trevlig helg på dej

  SvaraRadera