01 januari 2011

Nytt År!!!!
& tö.....!! Vi hade en lugn o trevlig nyårsafton. God mat och dricka. Fick en vacker blomma som viskar om våren som ligger framför oss.
Det var lugnt med skjutandet här runt omkring innan 12-slaget så plågan för djuren blev inte så lång.
Men vid övergången från gammalt till nytt år körde de igång här så idag ligger fröken o sover djupt - inte blivit mycket sömn inatt.


Hästarna var oxå oroliga i natt när jag var ute hos dom och idag på morgonen hade bråttom ut, så bråttom så Pärla sprang rakt in i dörren. De gick bra - o de lugnade sig snart.

När man väl kom i säng så vaknade vi flera gånger o trodde de var jordbävning eller nått!! , för i och med tövädret så började snön på taket ge vika och de lät när de föll från både hus och ladugård.
Som tur är, går taket en bit ut från dörren annars hade varit knivit att komma ut idag på morgonen. 
Tog ett kort på vårt staket och häcken ut mot vägen. De e 90 cm högt, men just nu syns de knappt .....


Kanske de man har i färskas minne från 2010, den tidiga vintern här i sönder & all snö.

God fortsättning på Er, nu ligger ett nytt o färskt bloggår framför oss!!!

10 kommentarer:

 1. Skönt att det inte blev så många smällare och raketer. Kan inte vara roligt att vara hund på nyår.
  Tur att det gick bra.
  Gott Nytt År på dig!
  Kram!

  SvaraRadera
 2. Det är inte alls kul när djur blir rädda för reketerna och allt smällande!
  Hoppas att hundfröken får en lugna dag idag och kan sova ut!
  Kram & god fortsättning på det nya året!

  SvaraRadera
 3. Det är märkligt det där, vi har ju alltid haft hundar och andra djur men vet aldrig att någon varit speciellt skotträdd faktiskt (tack o lov). Brukar ha på lite högre musik för säkerhets skull... Ingen är jakthund -annars kan ju det göra dem lite vana vid smällande.

  SvaraRadera
 4. Här var det lugnt med smällandet, vi firade med vänner i ett torp och bredvid ligger ett stort stall med ett tjugotal hästar, så vi föredrog att åka snålskjuts på andra och glutta genom fönstret på alla fyrverkerier runt om...lugnt och stilla. Sen kom man nästan av sig, vid halv tolv började det tokregna, det öste ned, så det blev inte ens att gå ut och gå en sväng i bygata. Å idag ligger lugnet som en mössa över paradiset...inte blir det mycket gjort på årets första dag!!
  God fortsättning!!
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jag önskar dig och din familj en riktigt bra fortsättning att snön vräkt ner hos er kan jag förstå både nu och förra vintern, vet inte vilken som varit värst eller bäst, beroende på vad du anser om snön. =)

  Nyårskramar från högt upp, 12 mil från Sveriges nordligaste hamn.

  SvaraRadera
 6. Gott nytt...å jag skulle önska att man kund elåta bli att skrämma djuren..ochgöra som vi tända Thailändska papperslyktor i stället..kram

  SvaraRadera
 7. God fortsättning till dig med!!

  SvaraRadera
 8. Jooo...Alla tre katterna såg lite fundersamma och smårädda ut... Gott att vi var hemma och kunde visa dom att det inte var nå+got att vara rädd för....
  En riktigt god fortsättning på det nya året önskar jag dig kära bloggis
  Kraaaam
  Margaretha

  SvaraRadera
 9. Godt nytt år. Vi bor heldighvis nærmest i skogen så ikke så mye smell rundt ørene våres.

  SvaraRadera
 10. önskar er alla en god fortsättning också :-)

  vi har raketer och innan vi går ut fäller jag ner markisen samt har musik på överallt, inga hundar reagerar på fyrverkerierna, våra kompisars hund lite rädd för sånt men här vid nyår är hon helt lugn, gör nog mycket att våra inte är rädda + att musiken dränker ljudet och att markisen är nere så ingen ser ljuset. :) annars är det en jobbig dag för djuren men det är skönt att ingen här reagerar.

  jises vad snö även ni har, ungefär som här skulle jag tro, ca 80 cm-1 meter tror jag vi, har. på annandagen kom det 46 cm här och då var vi inte utan snö före heller, utan hade uppåt 50 cm redan. :-)

  ja nu går det mot ljusare och varmare tider igen. :-)

  ha en skön söndag

  SvaraRadera