12 januari 2011Jag var just på väg ut för Pärla sprang omkring i hagen och gnäggade högt.
Då!!! Ringde de............De var min grannväninna några hundra meter längre bort, hon sa

- Torsten är hos mig!!! Va? Jo Torsten är hos mig.
Inte undra på att Pärla var i upplösningstillstånd, hon gillar inte att bli lämnad ensam. Och i upplösningstillstånd blev jag med. Tack o lov var mannen hemma, så jag skrek –Torsten är borta hos Rosalie!!! Så  sprang jag ut till Pärla och han sprang bort till grannen. Jag fick in Pärla i stallet och såg då att Rosalies båda hästar kom mot vårt………..pust o stånk…!!
Jag höll andan - vägen mellan oss är en aning trafikerad, mest av timmerbilar. Så vände de plötsligt o sprang tillbaka hem. Pust...!!! Jag sprang efter och då kom mannen med Torsten.

Tack o lov stannade de bilar som kom förutom EN, som inte släppte på gasen alls trots att han såg lösa hästar på vägen, inte nog med de, han körde fort, trots att de står 50 på skyltarna. Tur inte mannen fick tag i honom för då hade jag väl haft en man i häktet nu...hua..

Vi vet ju alla att de finns folk som resonerar så här:
Hundar ska gå i koppel med husse eller matte.
Hästar ska vara i hagar.
Barn ska vara hemma innanför sina staket inte på vägen.
Och de stämmer ju MEN de kan alla smita och de kan ingen rå för. Det är inget bra försvar om man kör på dom, framför allt inte om man dånar igenom byar o samhällen där det är 50 i 90, 100 km/tim. Så är de nog inte så trevlig att få varken hundar, hästar eller barn i vindrutan.

När väl Torsten var hemma igen såg jag framför mig allt som kunde hänt. Just de där om någon fått honom i vindrutan o då tänkte jag inte så mycket på Torsten utan på de som hade suttit i bilen. Hujedamej……….så hemskt.

Anledningen till att han rymde var förmodligen ett snöras från sadelkammaren. Jag kollar och slår ner snö därifrån varje morgon innan jag släpper ut hästarna, men igår hängde inget ute vid kanten men senare har de ändå rasat ner en drös. Då har Torsten sprungit o inte fått stopp vid grinden (de e ganska halt oxå) utan gick rakt igenom grinden som flög i småbitar.
När han väl såg att han var ute - såg han väl sin chans att hälsa på grannhästarna.
De behövs inte så mycket för att Herr Torsten ska bli rädd han är som en


Pärla däremot är inte speciellt rädd av sig, klart hon hoppar eller rycker till lite om de kommer plötsliga dån eller nått, men vem gör inte det? Igår var hon väldigt duktig för trots att Torsten forserat hela grinden och hon kunde traska rakt ut, så stannade hon i hagen där hon hör hemma. Hon är en redig Pärla

Torsten o jag är inte så bra kompisar just nu, så jag hoppas han sköter sig helanefter.

Han är för stor o gammal för att hara sig...

16 kommentarer:

 1. Ja, djur är djur :-D

  Gamlingarna här har varit bra på att stanna i hagen, men vi har haft en del småtrubbel nu när vi skolar in PG - då han är så ranglåg...

  Kramar från mig <3

  SvaraRadera
 2. Jag tycker det är lite manligt över det här, Torsten som inte tänker efter före (vilken man gör det....??) och dåren med timmerbilen, stor och stark (vilken man tycker inte det...??) går först. Tur att allt gick väl, om Torsten hänger med huvudet idag så är det nog samvete som är tungt...Förstår om du fick hjärtat i halsgropen, eller ännu högre upp, man får som en film innanför ögonlocken på hur det kunde ha sett ut.
  Ha nu en fortsatt bra dag, hoppas den blir lugnare...
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jösses vilken historia! Sticka i väg så där på äventyr, BusTorsten! Men skönt att allt gick bra och att verken någon häst eller människa kom till skada!
  Misstänker att Torsten får ligga i lite nu om han ska lyckas charma dig igen ;)
  Kramar

  SvaraRadera
 4. Hej och Tack för din goa kommentar inne hos mig! Jag blir så glad!

  Och vilken tur ändå att det gick bra till slut... Stackars Torsten... Och du är väl inte alltför arg på honom, hoppas jag...:)

  kram
  marie

  SvaraRadera
 5. Nämen inte vara arg på lilla Torsten... Han gjorde sig väl inte illa när han gick igenom grinden?? Jag kan i alla fal garantera dig att det inte var en uträknad rymning för då hade han sett till att Pärla var den som tog sönder grinden åt honom. Här hemma vallade han igenom Artchie när han själv ville ut för att slippa spetor i knäna =o) Trist med idioter bakom ratten, borde inte få vistas i trafiken.

  Kul att få se lite bilder på Snutthästen iaf även om du är arg på honom.

  Kram Zandra

  SvaraRadera
 6. Hahaha..han ville väl bara ut på lite äventyr ;)
  Tur att det slutade gott.
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 7. Jaga yra hästar är inte det lättaste alla gånger. Min lilla shettis rymde ut för några år sedan, jo för det var grönare på andra sidan men tillbaka skulle hon inte alls. Jag fick ringa efter grannen som kom o hjälpte.
  Ha en bra dag/kramen

  SvaraRadera
 8. Usch, ja... Så mycket otäckt som kan hända när det blir så här - fast tack och lov går det ju ändå oftast väl! Och den här gången också. Phu, pust!!! :-)

  Grannen hade sina får ute ända fram till jul eller nyår, och det var ju så mycket snö i deras hage så de gick bara precis där det var upptrampat. Blev så-å-å glada när det äntligen blev tid över till att ploga lite i hagen, för sen kunde de ju röra sej lite mer iallafall. Men ingen risk att de rymde, för intill stängselt var det inte plogat så där ville de inte vara. :-D Nu har de visst fått flytta hem till bondgården, såg jag igår när jag var ute och gick, så nu har de tak över huvudet och slipper kämpa sej fram i snön. :-)

  SvaraRadera
 9. Nu måste Fru Nilsson vara snäll mot Torsten!!!!Klart han tog sin chans & hälsa på grannen.....han blev ju rädd.....
  Var rädd om sig nu Frun och en varm kram från mig.

  SvaraRadera
 10. Meeeen Torsten då..ja tänk vad som kunde ha hänt..usch..

  Vilken tur att allt gick bra..

  SvaraRadera
 11. Han tog chansen när han fick den, som vilken karl som helst... ;)
  Du får tacka Pärla att hon skvallrade!
  Gjorde han inte illa sig när han for genom grinden??
  Och vilken tur att allt gick bra, trots allt.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Jisses! Tack högre makter att det slutade som det gjorde! Hemska tanke.....Jag som nästan tvärnitar på vägen om jag möter en häst med ryttare! Skulle jag möta utan ryttare skulle jag definitivt stanna! Vilka idioter det finns!
  Sen fnissade jag lite här också...bubbelbadet! Men tycker synd om er som ännu inte fått träffa alla nära o kära...
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 13. Näe....fy vad läskigheter där hos Anki...Nu gick det ju bra men självklart hade det kunnat bli ett annat scenario. Mest upprörd blir jag över den trafikant som 'bara kör på' i en fart långt över den tillåtna.....Är såå typiskt en del som inte har mer vett i skallen än en ......ärta ;)
  Kram//

  SvaraRadera
 14. UFF,tur att alla klarade sig ...
  Sköt om dig !
  Kram

  SvaraRadera
 15. Vilket bestyr Du har med Dina fyrbenta raringar.
  Kan inte annat än le åt eländet.En häst är ju lätt att se,men e lite katt som rymmer är värre.Oj, vad jag letade o.ropade på min rovdjur när det begav sig.
  Skönt att allt gick vägen.

  kram Mi
  kram

  SvaraRadera