21 februari 2010

Igentligen inget väsentligt

Varför har vi igentligen bara gardiner på insidan av våra fönster?

Jag har inte det, nej jag har testat att ha gardiner även på utsidan av ett av mina köksfönster. Tyckte dom var så läckra så jag hade inte hjärta att ta ner dom.

Men de hjärtat hade inte mannen så nu, ja nu är de borta. När nu mina snygga utegardiner åkte ner så åkte snön som kommit sista dygnen också ner från taket.

Man kan lugnt påstå att det kommit EN HEL DEL SNÖ, inte nog med det, de ska komma mer. Nääää, jag är inte de minsta trött på snö - inte de minsta möjligtvis de mesta!!!

Det här är min rymmarpojk alias Torsten, som inte gillar stängda boxdörrar. Tänkte de kunde ju vara kul att visa honom utan täcke. Ni ser hur oskyldig han ser ut va?! Han vet vad gränser går till hans box o aldrig han skulle gå ut även om dörren är öppen när jag är där o har sagt han ska vara där inne. Precis hur lydig som helst. MEN när han går ut är ju inte jag där - så hur ska han veta???Idag tänkta jag att jag skulle ta lite vinterbilder på hästarna Pärla hon ställer gärna upp på fotografi - en liten linslus kanske.
Värre är med Torsten. Det går inte att fotografera honom om man är inne  i hagen. Varför inte de då? För att han måste vara hos matte, tätt intill, där jag går där finns Torsten tätt bakom och vänder jag mig om,  ja då slår jag i regel ansiktet i hans. Jag kan inte få honom att gå ifrån mig så jag kan fotografera honom, så bilder ja de blir ungefär så här. 
Jag lyckades fånga lilltjejen på foto idag, få henne att sitta still en stund i snön, det är inte heller lätt. Snö är kul, snö är bus. Men en sekund, man får vara med!!


Minus 23 grader, är de ny istid på G eller?

Ah jag tror jag rundar av där för denna gången.

11 kommentarer:

 1. Vi har visserligen inte minus 23 men nästan. Så attans kallt. Ska strax ut till djuren men måste ju halka runt lite och läsa.......Så din Torsten är lite kärvänlig, jamen det låter ju riktigt myysigt...;)Gardinerna på utsidan kan du nog klara dig utan, men visst kan man se det vackra oxå. Jag börjar veckan med att önska goder måndag!
  Kram//Carolina

  SvaraRadera
 2. Godmorgon fru Nilsson.
  Härliga bilder du har tagit på hästarna.
  Ja du, Torsten... Du får byta boxlås på hans dörr, för han har lärt sig pilla upp det.
  Hoppas han inte lär Pärla det bara hihi....

  Snö och is på alla kanter. Idag ska ska jag in till Kongsvinger. Det blir en lååååång dag där.
  Åker med maken vid halv tio, tar bussen hem 15:50. Så får jag gå 5 km från bussen och hem om jag har otur. Grannfrun kanske kan möta mig.
  Inget vidare att gå i 18 minus alltså.
  Långkallingar, tjocka brallor. Två par strumpor, tröjor och jacka, mössa och vantar.
  Och kamera haha....

  Nu vet du hur min dag ser ut.
  Hoppas det slutar snöa snart nu.
  Hälsa gubben.
  Kramen Synnöve.

  SvaraRadera
 3. Ja, fy vad kallt blir det aldrig nåt slut på elendet.. börjar snart tro på våra arrendatorer som säger snön ska ligga in i April... Ja, vad söt hunden var!! Lite långhårigare än Troja bara annars rätt lika.
  Och bushästen gillar matte, precis som det ska vara!

  SvaraRadera
 4. ja ni har minst lika mycket snö på taket som vi,, kanske.. sonen kommer hem i helgen och förhoppningsvis kan vi få bort lite snö då :)

  ahaa,Totte är som Tintin, tätt, tätt bakom en hela tiden,,går väl an med en häst som inte är med en i huset,, jag kan inte röra mej många meter så har jag Tintin tätt bakom mej,, tar jag ett halvsteg så snubblar jag över honom :-)

  vad bland och fin han är i pälsen Torsten :-) bra mat och mycket kärlek.. det är bästa receptet på djur skötsel..

  aj då, sicken gubbe du har som tar bort ute gardinerna.. min gubbe hade ner den långa istappen vid förråds dörren,, han försökte smyga men dörren åkte upp och tappen ramlade.. så vart det med den.. :-)

  ha en skön (kall) dag...

  SvaraRadera
 5. Hallå!
  Vilka härliga bilder på dina goa hästar och vovven.
  Gardiner på utsidan? Haha, ja jag vet inte det jag, men maffigt såg det ut. Men det var nog klokt av den hjärtlöse mannen att ta ner dom ändå. Tänk om en ramlat ner i huvudet på en förbi springande ekorre till exempel. Hade du velat ha det på ditt samvete ;)?
  Många kramar från en som tror att hon numera bor på Antarktis och inte i Mariefred

  SvaraRadera
 6. Jag har också satsat på den sortens gardiner i vinter - kör dem konsekvent utanför vartenda fönster som vätter mot antingen öst eller väst. Tjusigt värre. :-D

  Fota hästar i snö blev jag sugen på innan idag när jag och dottern var ute och körde (till och från Kristianstad). Det stod ett par islänningar i en hage och det såg ut ungefär som på island med snö som yrde omkring och även hade lagt sej som ett täcke över deras ryggar/rumpor. Men jag hade inte rätt kamera med mej för det, och hade knappt kunnat stanna mitt på vägen heller. Komma av vägarna nu är ju nästan omöjligt med alla snödrivor/-vallar... :-/

  Vädret i Kristianstad var riktigt ruggigt, så vi nöjde oss med en timme på stan bara. Men det räckte för att jag skulle hitta en tröja jag faktiskt ville ha, så jag är så nöjd så. :-)

  Ha en fin kväll!

  SvaraRadera
 7. Vad fina dina djur är.. och utegardinerna ser jag lite här och där nu...Men jag tycker att det är en viss tjusning,,naturens kraft,,
  Men är trött på det nu..Nu får de gärna smälta..Och jag längtar till våren..

  Jag har alltid undrat, fryser inte hästar när det är så här himla kallt...kramen,,

  SvaraRadera
 8. Riktigt tuffa gardiner :)

  Sv. Tack så mycket :)
  Ja, det är bara bra med oss. Underbart mysigt med en liten bebis.

  Kramar

  SvaraRadera
 9. Tycker att det verkar som om du och Torsten gillar varandra MYCKET ;0) !
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

  SvaraRadera
 10. Goa bilder på djuren! Det var rediga isgardiner, tur att de togs ner så ingen fick dem på sig.
  Så Totte har kommit på hur man öppnar haspen, eller var det en engångsföreteelse?
  Jag tror bestämt ni har lika mycket snö som vad vi har. Men gårdagens -27 grader här var väldigt onödiga.
  Hoppas du känner dig piggare och slipper bli sjuk.
  Kicki

  SvaraRadera
 11. Han hade väl kunna behålla gardinerna? =) Jag förstår problemet men det är vackert.

  Det är ny istid på gång, det är säkert. Just nu -27,9 här och jag är fruktansvärt led på kylan.

  SvaraRadera