01 februari 2010

Vipps var helgen över


Ja minsann vad fort det går ... sv Är det fredag o vipps är det måndag igen!


Jag har Länge letat efter Gardiner till vårt badrum. De vi hade har hängt Där sedan badrummet var klart, alltså över ett år. Så säger min älskling Att jag byter gardiner Ofta?!
Tror minsann han överdriver lite ...

Hur som, gardineran var ju bra så länge vi inte hade Något badkar. Sedan blev det inte så bra Längre, Eftersom det var Panelgardiner och de hänger som ni vet ända ner till golvet. Badkaret kom ju lite i vägen när det installerades, eller var de kanske gardineran som kom i vägen. Tänkte att här blir nog bäst med gardinkappor. Det var sannerligen länge sedan jag hade några gardinkappor i fönsterna.

Men jag tog en shoppingrunda på ellos.se och Där fann jag en enkel, billig o gullig kappa. Så jag slog till och Skickade efter dom. 150: - till Tre fönster, de kan man ju inte klaga på och Man behöver heller känna sig slösig om o Når man vill dom Byta ut.

Men de blev lite tomt med Gardinkappor, men de får jag stå ut med tills vidare.
Så här såg det ut Innan bytet ..........

Och så här ser det ut nu

Förra året tog jag en bild på en gammal vagn som står här ute, tror jag hade det med i tisdagstema eller något. Helt otroligt Vilken skillnad Det var på väderleken Förra året den 31 januari


& Samma dag i år!
Inte konstigt om man längtar efter vår, sommar och värme. Bara det här Att slippa alla kläder som mannen Måste ha på sig, för Att freda sig mot kylan och all snö.MEN IDAG!
Ligger vi Faktiskt på nollan. Inte EN ENDA grad synlig vad man en vänder sig. Det är lite skillnad mot igår Når det var -19. Men det är bara Att stå ut, vinter ska det ju Vara så här års och tids nog kommer våren.

I natt eller i dag på morgonen rymde min lille buspojke Torsten från sin box


När jag kom ut i stallet så stod han jag stallgången o käkade hö och såg ut ungefär tänkte som han... blev så sugen matt Så jag Kunde inte vänta tills du kom!

Idag var det dax för veterinärsbesök igen
med Ebbha och hennes tass. Hon har Varit Så duktigt med den, och det har läkt ihop förvånasvärt bra. Någon vecka till så är det förhoppningsvis helt läkt.
På vägen hem stannade jag hos Åsens Blommor. Var sugen på lite färska tulpaner.

Dom berättade Där Att LILA tulpaner är mest populära och går åt först. Jag såg nämligen inga lila för det var just de jag ville ha. Men de hade TACK O LOV ... jag köper Nästan alltid lila, enkelriktad o trist, ja kanske men jag gillar dom.

Det slank ner lite Andra växter Också som ville Följa med mig hem.
De små kaktursarna kostade bara 5 kr och dom gillar jag. Har en sådan som är 30 år gammal, det är nog min äldsta förvarade växt. Min mamma är en sån Där "blomstertant" Hennes växter är enorma o otroligt vackra. Komma hem till henne är som Att Komma Till ett växthus. Den talangen har Dock inte hennes dotter ärvt. Tyvärr!!

Blev lite så Där småglad När jag fick se en sån blomma som jag visade Er här tidigare
Den där vi fick en gång o jag Inte visste vad det var. Nu vet jag!
Ja så heter den, Dendrobium och är en Orgidé. Min är ju som sagt Inte speciellet fin nu mera.

Nu ska jag Satta fart ... ska ha middagsgäster i afton.
Rent ut sagt ......... jag blir tokig på Detta Att texten ändrar sig o andra blir helt ord .. Hur ska man kunna läsa ... alltså jag Hinner Inte Ändra igen. Har försökt 5 gånger nu o så blir det virrevarra igen ... uch o fy

10 kommentarer:

 1. Godmiddag.
  Nu ska jag testa att göra ett inlägg hos mig med de nya inställningarna. Så hör jag av mig får vi se.
  Kramen.
  Synnöve.

  SvaraRadera
 2. Mors! Förstår Torsten, att ha käket så nära inpå o ändå så långt borta...
  När vi hade getter så stod dom i var sitt bås, på kvällen ja, på morgonen var dom alltid tillsammans och vi begrep aldrig hur en get kunde ta sig över det över en meter höga staketet...men dom är ju klätterdjur dom, kan klättra rakt upp på bergsväggar.
  Roligt med lite förnyelse, gardiner är ett billigt sätt att förnya tycker jag. Få se om jag vill byta mot sommargardiner i vardagsrummet, trivs så himla bra med dom oranga.
  Nu hoppas jag snöplogen är här för jag ska strax ut med Blinka. Ingen idé att ta sparken när det ligger 2dm nysnö...
  Kramar till dej o Torsten

  SvaraRadera
 3. gardinkappan blev bra i fönstret, ser att ni har tjocka väggar också, liksom vi,,28 cm är våra väggar :-) redigt timmer så huset står kvar vid storm.

  aahh,, ja nu när jag ser hela blomman så ser man att det är en orchidè (eller hur det nu stavas)... jasså Totte var hö sugen i natt.. en försejkommen häst det där.. :)

  ja det var liksom skillnad på förra vintern och denna.. vagnen är mer eller mindre borta på bilden :-)

  ha en skön kväll..

  SvaraRadera
 4. Morsning igen du frun.
  Ser att du fått texten i rätt följd nu, eller ahr du varit inne och ändrat?
  jag ska grunna vidare på problemet. För det är mystiskt detta. Fick du min sms förut, eller fick den sura advokaten den, hihi....

  Torsten är en häst i min smak. Får man ingen frukost så är det självservering :D

  Grunnar vidare.
  Kramen på dig.
  Synnöve.

  SvaraRadera
 5. Blev snyggt med lilla gardinkappan!! Gillar med att byta gardiner, kuddar o dyl för att förnya lite. Har en rolig (gammal) hästhistoria att berätta; Min pappa hade kört mig och min mamma till morföräldrar i Skåne när han kom hem ensam på natten såg han hur det lyste i ladugården.Blev lite fundersam men parkerade bilen i garaget och gick fram till ladugården.. -Då släcktes ljuset! Du kan ju tänka dig min käre far som försiktigt närmade sig dörren -öppnade-och gick rakt på någon.. som visade sig vara bakdelen på min häst som kommit lös och stod och kliade sig mot lyseknappen!!! Tror nog min pappa pustade ut rätt rejält!

  SvaraRadera
 6. Jag tycker din nya badrumsgardin blev jättesnygg:) Visst är det roligt med lite förändringar hemma.
  Torsten är tydligen en frihetsälskande kille;)
  Önskar dig en skön fortsättning på kvällen.
  Varmaste kramar!

  SvaraRadera
 7. Visst flyger tiden iväg och det är bara bra för då får vi snabbare sommar, eller hur !?
  Du har en "award" att hämta på min sida, GRATTIS !
  Sköt om dig !
  Kramar, Doris

  SvaraRadera
 8. Ja vips är det måndag och du verkar ha fullt upp ;) Att förändra hemma är alltid kul att det sen inte kostar en massa gör ju inte saken sämre. Skönt att vi har börjat på februari som är en riktigt kort månad eller hur?

  SvaraRadera
 9. Vilken skillnad på väderleken, det tycker jag det är här också just nu men snö brukar vi ha i januari (har vi alltid)däremot hoppar temperaturen. Hörde på nyheterna i går om någonstans i södra Sverige där de haft -37. Upp och ner i världen.

  Som vanligt fullt upp, men med hästar och andra djur kan det inte bli annat. Badkaret ditt ser i alla fall lockande ut oavsett gardiner.

  Precis som du har jag en blomstertant till mor och hennes dotter har inte heller det där gröna som skulle behövas ibland. Det är ju tur att det finns blomsteraffärer, utan sådana som oss skulle de inte få sälja lika mycket.

  SvaraRadera
 10. Oj, oj vad du skriver mycket här Ankie lilla.. Visst är det så jäkla tradigt när skrivpappret inte blir som man vill.. du har blogspot nu ser jag.. kanske så där bra, lite annorlunda än blogg.se.. nu tycker jag det går som en dans att blogga där igen.. de har uppdaterat och ändrat lite där.. nu kan man lägga upp bilder direkt från skrivpappret igen.. mycket bra.. inte gå omvägar för att hämta.. tungt o jobbi´gt blir det allt;-)
  Visst fasiken är det tungt nu.. snön gör mig galen.. fast det är klart vi ska inte klaga.. snart Vår och Sommar igen;-)
  Kramiz.. ser din sida bra här utan konstigheter:-)

  SvaraRadera