Pages

27 mars 2022

Veckan som gick......V 12

Barnkalaset för vår 9 åriga tjej i söndags blev inställt pga sjukdom hos födelsedagsbarnet, trist men de går fler tåg.  Ny vecka o nytt kalas. 

Måndag  la jag lite tid på att göra mina köksluckor och taket i köket rent. Den två  sköna promenaderna i härligt väder, fint väder har vi fått njuta länge nu, till och med vitsipporna har vaknat till liv och pryder vägkanterna. Många undrar när det ska komma ett bakslag - men måste de komma ett bakslag? Nej säger jag. 

Tisdag då var jag på jobbet. Alltid lika kul att komma dit, de ger mer att vara där, man får den sociala biten av livet man så väl behöver. Möte är ju trevligare live än via Teams. Ja hemarbete funkar men att vara på plats ger mer. Jag har ju jobbat hemma i flera år pga av Covid så jag har fått min dos av hemarbete. 

Onsdag åkte jag och en av mina svärdöttrar till Ikea i Kalmar. Jag behövde bl a nya mattor till uterummet inför vårstädningen där. Köpte även ett nytt parasoll till altan 4x4 meter, jag behöver skugga i sommar. Ska ju inte vara i för mycket sol under cellgiftbehandlingen.  Jösses vad trött jag blev, de tog på krafterna mer än jag trodde. Somnade som en utslagen hjälte tidigt på kvällen. 

Torsdag var det dax för arbete igen. De gick bra inga konstigheter. 

Fredag  Blev lite upp och ner och överraskande. Fick ett SMS av en av mina söner vid halv 6 på morgonen. - ring mig när du vaknar! Jag var vaken så jag ringde upp och fick veta att vattnet gått på svärdottern, som skulle ha planerat kejsarsnitt en vecka senare. De var på lasarettet och hunden var själv hemma, så jag gav mig av och hämta hem deras hund, hon blev så glad när jag dök upp och hon fick följa med hem. Så mysigt att ha en hund i huset igen och glatt sällskap på promenaderna. 


Några timmar senare kom den lilla killen till världen via kejsarsnitt en vecka tidigare än planerat. Då blev jag farmor igen. 💗💗💗 


Lördag Vi har två bonusbarnbarn och den äldsta är en tjej och hon blev 15 i veckan så i lördags var det kalas för henne. Hon var supernöjd med sina presenter och vi  fick god kycklingsallad, nybakt bröd, nybakade apelsinbullar (de var redigt mums) och naturligtvis god tårta. Alla var på plats utan en svärdotter som är på tjänsteresa. 


Söndag Natten mellan lördag och söndag mådde jag redigt dåligt. Vakande flera gånger och var alldeles snurrig, redigt otäckt. En skön morgonrunda och sedan bara vila och gosa hund. 

På eftermiddagen fick den lilla familjen kommer hem med sin nya bäbis naturligtvis ville de ha hem vovven också så vi åkte hem med henne, köpte med oss lite fikabröd samtidigt fick vi träffa och gosa med den lille killen.  Mysigt. 


7 kommentarer:

  1. Grattis farmor! Vilken tur att det gick bra trots lite kalabalik!

    SvaraRadera
  2. Men, vilken vecka! Med barnbarn och allt!
    Du behöver nog få vila en vecka nu.
    Varm kram till farmor och övriga i familjen.
    Kramar till er.

    SvaraRadera
  3. Vilken händelserik vecka! Och åter ett stort grattis till nykomlingen i familjen, ibland går det undan fortare än man kan ana, tur att allting avlöpte väl, Bakslag i vädret, det får vi från imorgon, nollgradigt istället för 10-gradigt, då märks skillnaden. Men vi överlever det också, har inte lagt undan vinterjackan ännu. Hoppas du får en fin vecka med lagom av allt/Kram

    SvaraRadera
  4. Stort, stort GRATTIS till de nya barnbarnet, och grattis även till 15-åringen. Fick hon en moppe i födelsedagspresent - för när man fyller 15 fyller man moppe;-)
    Händelserik vecka för dig annars, men det viktigaste är ju att du verkar ha överlevt den dåliga natten och mått bättre under dagen.

    SvaraRadera
  5. Grattis! Vilken trevlig vecka du fick även om ett kalas blev inställt och så glömmer vi att du mådde pest en natt.....
    Vitsippor har jag inte sett några ännu däremot är det gott om blåsippor här bak i min lilla skog. Ha en bra dag!

    SvaraRadera
  6. Först och främst ett stort grattis till det nya barnbarnet men även grattis till femtonåringen! Vilken bra och trevlig vecka det blev bortsett från den dåliga natten då.

    Kram

    SvaraRadera
  7. Grattis till det nya lilla barnbarnet. Mödrarna får ju åka hem så tidigt nu för tiden, så du fick inte njuta av att ha hund igen så länge.
    Ha det gott!
    Kram

    SvaraRadera