Pages

03 februari 2010

Den äkta samlaren!!!

...när jag skrev de där igår - vaknade en liten lust - lusten att öppna min brudkista.














Va tänker Ni? Jo i min brudkista finns något som jag samlat sedan jag var 12 år. Och det var ju inte precis i går.  Brudkistan fick jag av min pappa 1968 när jag var 9 år.

Vykort - ja det har jag samlat på mig de här 39 åren som gått sedan dess, hur många ja det vet i gudarna, men de är många. Alla mina vänner, ja varenda kotte som jag känner, vet ju om det här så naturligtvis har de ALLTID tänk på mig när de åkt omkring i vida världen.  Så har jag själv gjort till vana att köpt vykort på de ställen jag bestigit.
 Ibland får man lite smått "retfulla vykort"
som de lilla gula.....mitt favoritvykort kom från Japan. Jag hade i yngre dagar en brevkompis i Japan och hon skickade mycket roliga saker till mig och försökte lära mig lite Japanska oxå, men de var helt dömt att misslyckas..











Tänk om man själv hade varit på alla dessa platser. Gambi, Australien, Israel, Rom, Dallas mm. Men man har fått nöja sig med att njuta av vykorten som kommit.
Det finns platser jag mer än gärna skulle vilja åka till nu. Bl a Maldiverna. Ligga där under ett parasoll vid vattnet med en god drink o bara vara...mmmmm, semester. Las Vegas vore inte heller helt fel. Jag har en kompis som ska åka dit om en vecka. Jaaaa...jag är allt lite avis...MEN jag får ju ett nytt vykort, de är ju inte illa de!! 
Min älskling vill gärna åka till Egypten. Vi får väl se om vi får tid och råd att ta oss dit någon gång. Om inte annat kanske det dimper ner ett vykort varjefall!!

Det finns ett ställe som man verkligen inte vill hamna i....

Men det har jag gjort - är så tacksam jag lyckades ta mig därifrån....

Ja så nu vet Ni, ska Ni ut och resa - sänd ett vykort till Anki då blir hon så himla glad!

Nu ska jag längta till i morgon, nja Ni anar inte var jag ska göra ...är verligen förväntansfull......!! Hoppas Ni blev nyfikna så jag vet Ni kommer igen o hälsar på för att få veta?! *ler*

Trevlig Onsdag till Er Alla



17 kommentarer:

  1. Shit vad många vykort! Coolt att du har sparat alla! Mina hamnar i soporna..
    Men reser gör jag mer än gärna, senast var jag i Venedig. Very nice :)Annars är nog Rom en favoritstad tror jag...
    Nu är jag mest sugen på Las Vegas tror jag. Min gubbe har bott i USA i många år och jag hoppas att vi ska få råd att åka dit så han får visa mig detta skruvade land någongång :)
    Och japp nu har vi fått skitvädret! Jag tror jag har hunnit sopat utanför dörren 600 ggr redan, men lik förbannat är det lika mycket snö där varje gång jag kikar ut!! Tröttsamt.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Det er koselig med gamle ting en ikke har sett på lenge. Kos deg med kortene og grav videre i kisten.

    SvaraRadera
  3. vad kul att ha alla vykort kvar :-)

    jag har också en vän i Japan, jag har haft kontakt med honom i över 10 år nu, och vi har fotfarande kontakt.. kan några ord på japanska.. :-)

    ha en skön dag

    SvaraRadera
  4. Himmel och plättar har du en hel kista med kort...oj..ja men du jag kan gärna sända dig ett..kommer det fram om man skriver Herr Nilssons fru på :)

    SvaraRadera
  5. Alltså.... Det här är ju skumt...
    Jag samlar på vykort. Har dom inte i en kista då, men i en bäddroller som står i garderoben.....
    Alla sorters vykort. Julkort, påsk, djur, skämt och från alla jordens hörn.

    Det där från Hell, jag har samma hihi....
    Du vet vart det ligger va?
    Japp i Tröndelag.

    Klart jag sänder kort. Många kort...

    Näe vad ska du göra i morgon?
    Komma hit och skotta snö?
    Klems Synnöve.

    SvaraRadera
  6. Nu blev jag nyfiken, men det var vällan meningen kan jag tro. När kan man kika in imorgon för att få veta?

    SvaraRadera
  7. Mmmm....en hel skattkista med minnen... Så roligt...Kan tänka mig att man blir helt försjunken och att tiden bara rusar iväg ;o)
    Tack för din fina kmmentar hos muig...den värmde verkligen...
    Lovar att inte stänga in fler katter....fniss...
    Kram på dig
    Margaretha

    SvaraRadera
  8. Det finns en liten bok jag skulle ge nästan vad som för att hitta. Under mina ungdomsår samlade jag minnen i den och skrev kommentarer till. Allt från lite snus som "snyggkillen" haft till en biobiljett, första blomman jag fått mm Fattar inte vad den blivit av inget man slängt precis och vi bor ju i föräldrahemmet bara gjort en flytt..

    SvaraRadera
  9. Själv har jag sparat en del men dom flesta har hamnat i soporna men dom jag har kvar är dom älsta som tur var så samlade jag på vykort när jag var liten gosse,har nästan snöat in,kommit 2 dm idag och ska komma 3 till imorgon,har inte börjat skotta ännu men det ska bli av nu,ha de gott och tror jag kommer och hälsar på imorgon med så man får se vad du har på gång men kanske är det bara lite lur på gång.

    SvaraRadera
  10. Så spennende at du har tatt vare på de gamle turist-postkort.
    Vi har også det. Og sender fortsatt, els om det kommer raskere frem på bloggen.

    Fint du vet hvor helvete er.
    Sverige rulet området fra 1668-1670.

    ha en fin slutt på uken

    SvaraRadera
  11. I promise..you got it..give me your adress please :)

    SvaraRadera
  12. Så kul att ha en sådan där brudkista tillhands med alla de där grejerna man samlat.. vykort.. ja tänk vad många det skulle vara om jag oxså samlat alla. Jag rensar då och då bland de där.. inget jag lägger någon energi på att lägga till i mina gömmor, men smaken är som baken:-)
    Maldiverna skulle inte alls va så dumt att packa till.
    Undras tro vad du har för hemlighet i morgon då;-)
    Kramiz

    SvaraRadera
  13. Morning! Nu är det "imorgon"...men jag antar att du sover gott på söta örat!? Jag får kika in ikväll igen...för jag är nyfiken!
    Kramen!
    Ragnvi

    SvaraRadera
  14. Hejsan!

    Ja, undras vad för spännande du har på gång idag!? :-)

    Och jisses vad många vykort! :-) Jag samlade väl inte direkt, men jag sparade alla såna jag fick när jag var liten/ung - men inte nu längre...

    SvaraRadera
  15. Oj vad mycket vykort! Tänk det bor en ekorre i oss alla :) Jag spar inte korten... men har inte hjärta att slänga de fina frimärkena som är på .. så de klipper jag ut :)

    SvaraRadera
  16. oj så nyfiken jag blev på din lilla hemlighet...jaha så du samlar vykort...då ska jag komma ihåg det

    SvaraRadera
  17. Hej på dej ettriga Anki! Har du vilat en stund i brudkistan nu och blivit på gott humör? Nyfiken förstås på vad som var planerat, men det lär du berätta i sinom tid...
    Vet du, när jag var barn var min mormor min "dagmamma". Hon gick ofta till andra tanter på fika, och jag skulle förstås med. Hos dessa tanter fanns inga leksaker, ibland hade jag med mig ritblock o pennor, annars sorterade jag vykort! Jo förstår du, de flesta tanterna hade sparat alla sina vykort, och jag älskade att sitta och titta och sortera efter vad dom föreställde o så....tänk om jag kunnat lägga vantarna på dom samlingarna nu, de var ju från början av förra seklet en del! Själv samlade jag också i många år, men i någon av flyttarna fick jag nog, så nu har jag bara sparat kärleksbreven och dom väger inte så tungt, hihi
    Kramen

    SvaraRadera