15 mars 2011

Dragning, taggtråd och TV-historia

Först vill jag tacka alla som var med i min utlottning!! Och alla som besöker min blogg och tar del av mitt liv och låter mig ta del av Ert. Ni betyder mycket, alla och en var på sitt sätt. Tack för att Ni finns!!Jag funderade på hur jag som lotteriföreståndare på egen hand skulle kunna dra en vinnar. De går ju inte. Några barn bor ju inte hemma längre, älsklingen jobbar, hundarna vägrade och hästarna hade krossat burken. Ja jag gjorde lappa på alla som var med, i de antal som var och en deltagit.


Rena förskole pysslet. Så hämtade jag en stor burk med lock och stoppa ner alla lappar där. Skaka om länge och väl, hade varit grädde i hade den blivit väl vispad.

Så skulle då en vinnare dras, men som sagt, varelserna som fanns hemma i huset kunde inte hjälpa mig med det. Så kom jag på. Rosalie och jag skulle ju plocka bort all taggtråd som var kvar här ute på marken, så burken fick stå tills hon kom.
Så drog hon en lapp
och där stodjag säger: Grattis Anna KK du är nu två höner rikare!!

Maila mig Anna o lämna din adress: anki_n@live.se så kommer snart två hönor flaxandes till din brevlåda.

Taggtråd ja, vi fick ihop en del

Jag avskyr taggtråd, men de gjorde deffenetivt inte de som bodde här före oss. Jag tror vi plockat bort flera kilometer tidigare o endå fann vi mer nu.  Fann rediga små vårtecken där ute också....


Från de ena till de andra...
Min TV den börja gå mig på nerverna, den gör mig närvös och skakis.
Det händer i ett kör - att den stängs av. MEN AV VEM.
I lördags när vi åkte på dopet så lät vi TV:en vara på till hundarna och för första gången fick älsklingen se att den var avstängd när vi kom hem.

I går när jag satt uppe och jobbade tyckte jag det blev tyst där nere och när jag kom ner, ja då var TV:en avstängd och min Golden som oftast ligger inne vid TV:en har nu mera flyttat ut och ligger mestadels innanför ytterdörren.  Jag satte på TV:en igen och sen gick vi ut allihop, dvs hundarna, jag och Rosalie. Tror Ni TV:en var på när jag kom in??
Nä, oh nu blev jag faktiskt lite skakis, det här börja bli redigt obehagligt. Hua...
Jag får nog fråga min häxkompis Rosa, om detta har någon betydelse!!

På tal om häxkompis, jag har fått lite svullan köttlar, så jag frågade min häxkompis vad jag kunde hitta på för att göra dem bra igen.
Hon sa - ät citron.
(lånad bild från webben på glad citron)
Så på dopet snodde jag massor av citronskivor från smörgåstårtorna, de e ju ändå ingen som äter dom. Tyckte alla tittade lite konstigt när jag glufsade i mig, men peppar peppar jag är bättre.
Tur inte Rosa levde förr i tiden,  för då hade de bränt henne på bål. Urk.

18 kommentarer:

 1. Nähä...jag hade inte samma tur här inne som jag hade inne hos Carina ;)
  Nå ja...jag kan ju inte vinna jämt ;)
  Grattis till Anna!
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. ÅÅÅÅÅÅ va orättvist!!! Har ni så där mycket vår??? i har ju meterdjupt med snö än!!! :o(
  Nåja...njut åt mig också med eller utan taggtråd.
  kram på dig!

  SvaraRadera
 3. Go´morron, Anki! NU är jag vaken - inte när du var inne på min blogg och "tisslade" innan i morse. Då sov jag fortfarande som en liten gris, eller nåt. :-)

  Och nu ska jag tydligen kackla som en höna ett tag!? :-D Helt otroligt att just mitt namn skulle dras bland alla de där lapparna - tack till dej, och till Rosalie som hade sådan känsla i fingrarna när hon "lottade"!

  Då ska jag se om jag kan knappa iväg ett litet mejl också nu - och sen (eller lite längre fram på förmiddagen) blir det till att gå ut och se om våren har kommit ännu en bit längre idag. :-)

  SvaraRadera
 4. Godmorgon lotteriföreståndaren.....hi,hi,hi.
  Bättre lycka nästa gång, men kan trösta mig med att jag har tur med kärleken istället!
  Det där med citron är bra! De öppnar upp de troligen svullna ev. någon liiiiten spottsten i spottkörtlarna! Så kör hårt med citron!
  Önskar Dig en bra dag min favvo Anki.
  Kram från mig.

  SvaraRadera
 5. Hejsan Anki !
  Det där med teven är komiskt, kanske jycken lärt sig stänga av den.Kan ju vara el-fel.Glapp-kontakt.Visst okej det kan vara en ande, som tycker Du inte ska ha på teven för elen är dyr.En teve ska aldrig lämnas när den är på för den kan "fatta eld" p.g.a.damm som samlas. Det är spänningar i rutan, "slicka" på den när den är igång så får Du en stöt så Du far iväg en bit.Ha hellre en radio på om Du vill att hundarna ska ha ljud.Vilket gör att de inte hör tjuvarna och det de ska höra.

  Kram Mi
  Bara några råd.

  SvaraRadera
 6. Vad knepigt detta med tv,n.. Ni har väl inte typ automatisk avstängning? På v år tv kan man ställa in hur länge man vill att tvn är på om man ex alltid lägger sig med tvn på så stängs den av sig efter valfri tid?
  Annars så är det nog någon som "spökar"

  Härligt med dessa vårtecken :-)

  Ha en riktigt skön tisdag!
  KRAM

  SvaraRadera
 7. Det var spännande in i det sista....
  Grattis till Anna! ;)
  Kram

  SvaraRadera
 8. grattis till vinnaren, undrar varför jag aldrig vinner något :), taggtråd är inte roligt att ha
  Sv: J går upp 4.40 på vardagarna men det får han ju göra själv liksom :)
  kramar

  SvaraRadera
 9. Grattis till vinnaren! Å taggtråd ute är ett otyg, men oj så fina hjärtkransar och annat pyssel man kan vrida till å återanvända den till *tips*

  Å vet du vad, jag har hittat både en stor å en mindre krona i mina gömmor, så jag ska nog sno din ide att ha den ena ute med penseer i längre fram i vår!

  Många kramar <3

  SvaraRadera
 10. Vilken mysig blogg du har. :-)
  Taggtråden kan du få behålla, jag är bondjänta och uppvuxen med taggtråd omkring mig. Men vitsipporna får du gärna dela med dig av. Det dröjer länge innan vi får se vitsippor här...
  Vad konstigt med tv:n. Mina föräldrar hade nåt spök med sin tv också för några år sedan plus att lyset i köket knäpptes på då de satt i vardagsrummet och tittade på tv. Någon förklaring har de inte fått.
  Ha det gôtt!

  SvaraRadera
 11. Tack söta du för de fina orden om mina bilder på Jennifer och Martin!
  Och Grattis till Anna KK!
  Är det vitsippor som skymtar fram på din bild!??????

  SvaraRadera
 12. Dom där vårtecken iform av vitsippor ??? eller snödroppar ????
  var ljuvliga, och det med tanke på att vi har en meter snö fortfarande till något somhelst vårtecken...


  Håhåjaja bara att bita ihop och invänta våren...om ett par månader...kanske.

  Tjingeling lilla vän.

  SvaraRadera
 13. Grattis till vinnaren..så seriöst du gått tillväga..lappar och dragning efter konstens alla regler..härligt Anki...

  SvaraRadera
 14. Grattis till Anna önskar jag men tror du får byta ut hönorna till änder,haha helt otroligt att det börjar bli vitsippor hos dig redan för här är det ca 50 cm snö på marken och snöhögar på flera meter utanför men om solen skyndar sig så kanske det blir vår här oxå,det där med TVn va lite skumt men hoppas på en naturlig förklaring,ha en bra vecka,

  SvaraRadera
 15. Verkar jobbigt att vara lotteriföreståndare.....(ler)

  Släng ut tv:n....pronto....verkar vara av den sorten som kan leva sitt eget liv och vem vet....kanske börjar brinna eller nåt.....släng ut tv:n och köp en ny!

  Kram// Carolina

  SvaraRadera
 16. Oj vilket jobb :-)
  Både med lottning och taggtråd..
  Ja du om det råkar komma en förlossning emellan så löser det sig, jag vägrar se det som ett hinder ;-)

  SvaraRadera
 17. Vill bara önska lotteriföreståndaren God Natt!
  Kram från mig.

  SvaraRadera
 18. GOdmorgon.
  Det där med tvn känner jag igen. Här är det någon som släcker och tänder vår utelampa! Det har pågått sen vi flyttade in här för snart 6 år sen.
  Men jag känner mig ganska lugn. För jag vet vem det är. Det är vår hyresvärds föräldrar som bodde här. Han sa att hans mamma hade den tänd hela tiden, och hans pappa som var ekonomiskt lagd slog av den varje gång. Så det är ok för min del. Min mörkrädsla har försvunnit sen vi flyttade in här kan jag säga.
  Så oroa dig inte. Det vill nog bara att inte tvn ska gå sönder ska du se.... De kan ju orsaka stor skada om nått händer.
  Kramen.

  SvaraRadera