21 mars 2011

I söndags morsö vaknade vi innan tuppen, då förkunnade min kära make
- nu är vi gamla älskling, nu vaknar vi innan tidningen kommer.


Jag är väldigt glad att vi vaknar innan morgontidningen kommer, eftersom vi ingen har och de innebär ju att vi inte skulle vaknat alls....om vi inte vaknade innan den kom!!

Igår hade vi "Köpingdag" lite lätt överdrivet, att tillbringa en hel dag där får man nog sitta i hamnen och fiska eller titta på båtarna


Eller drömma om en tripp till Öland med färjan. Såna konstiga drömmar har dock inte jag, efter att har tillbringat varenda sommar där när jag växte upp så kan jag lova att bara ordet Öland växer lite i mun.Men även om vår lilla Köping är lite fattig på shoppingaffärer så är det gemytlig och söt. Lite smått och gott finns trots allt, ja faktiskt de mesta man kan behöva men inte i lika stort urval som i stan. 

Fina hus tätt intill varandra


Vi träffade en lycklig och dansande hund utanför Netto. Det sitter en kille och spelar dragspel utanför och jycken han passade på att ta en sväng om.


Nu är verkligen våren här på allvar, temperaturen stiger, snön är borta  och alla är glada

Mytomanen är glad


Hästarna är gladaOch vi är nog gladast.


Hoppas Ni också är glada

21 kommentarer:

 1. Så himla mysigt och ombonat hemtrevlig liten by!
  Där vill jag också bo.
  Precis i min smak!
  Skönt att ni är glada allihop...själv har vi ju inte så mycket vårkänslor här ännu , med en meter snö och så.
  Men det kommer väl.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Fina bilder från din del av vårt avlånga land! Verkar vara ett trevligt ställe det där!
  Öland ja - dit ska jag i sommar! Har varit där vå gånger tidigare - och regnat bort båda! senast flydde vi från Böda med husvagnen sedan det blivit översvämning i förtältet efter ett skyfall. Hoppas det blir lite torrare denna gång.

  SvaraRadera
 3. Så vårligt och härligt med en liten tripp. Här ligger snöns vita täcke ännu stabilt kvar. När solen lyser så blir det riktigt trevligt och skönt. Igår tinade det som tusan och våran grusväg tittade fram.Snart kan man nog känna grus under fötterna med inne ett säkert vårtecken om något.
  Ha en fin dag
  ewa

  SvaraRadera
 4. Vilken gullig by :-) Ser jättemysigt ut...

  Ja, det är ju tur att ni vaknar före tidningen... nu när ni då inte har ngn *skratt* Hos oss är det jag som vaknar tidigt på heögerna, ja för att kroppen alltid strejkar på morgonen.. maken han kan som tånoringarna sova till 10-11 men är det ett tcken på att vara ung så är han ju ung ;-) hela 5mån yngre än mej ;-)

  Ha en härlig och glad tisdag!
  Kram

  SvaraRadera
 5. För mig är Öland lika med Våren!! Brukar ju vara där varje vår runt valborg. Iår blir det husbilen istället -får väl se om vi hamnar några dagar där iallafall. Här har med snön sjunkt ihop... lätt swimmingpool i trädgården..

  SvaraRadera
 6. Älskade Torsten, som är såld. Jag kommer att sakna honom! Kul ändå att han får en bra ny matte!! Bor hon långt ifrån er?
  Den dansande Jack Russeln, kul! Hade själv en JR för några år sedan. En underbar hund vid namn Picasso. Tyvärr försvann han en morgon för att aldrig komma åter. Sökte bakom varenda stam och sten i två veckors tid men utan resultat :-(. Mina två tikar sörjde honom flere veckor liksom matte. Ovissheten över vad som hänt honom var egentligen tyngst..
  Så kul att se hur bra ni har det din älskling (maken)och du :-). Underbar humor har du oxo, Anki. Ett nöje att läsa dina rader och se dina foton och bilder.
  Ha en kanon dag i dag!
  Kram från andra sidan pölen

  SvaraRadera
 7. Så klart jag är GLAD! :-D Alldeles nyss (eller för en halvtimme sen, då...) anlände Agda & Ada - de fick åka bil med lantbrevbäraren nästan ända fram till dörren. Och de mår hur bra som helst, och är hur söta som helst! Fast... Vem är egentligen vem av dem!? ;-) Jag har inte lyckats få dem att kackla fram den saken ännu - men det kommer kanske lite längre fram på dan!? :-D

  Tusen tack, en gång till!

  (Hupps, vad mycket porto du fick lägga ut. Nästan så jag skäms lite över att ha orsakat ett så djupt hål i din portmonä... <:-) Voj-voj...)

  Ha en jättefin dag!!! :-)

  SvaraRadera
 8. Hej!
  Jag tror bestämt att vi hade lite tankeöverföring idag. Jag var på väg att läsa din blogg innan jag stack till VC, men jag kom inte ut på nätet. När jag kom hem därifrån, hade jag i stället kommentar från dig.
  Det ser trevligt ut i din lilla köping, men var bor du egentligen?
  Så din trevliga travkille ska flytta? Hinner du inte med två st, eller? Inte så konstigt i så fall med dina dagar, där du t.o.m. är uppe före tidningen (om du hade nån) Kommer Pärla att bli ensam nu, eller är det nåt annat sällskap på gång? Det var en skaplig hårfällning, den damen skulle inte jag vilja rykta ;-)
  Idag har snön smält så man definitivt har kunna titta på smältandets framfart. Underbart!
  Kram!

  SvaraRadera
 9. er Köping är ett fint ställe, det är tyvärr inte alltid lätt att vara glad men jag försöker det bästa jag kan, jag lovar
  kram

  SvaraRadera
 10. Om inte så blev jag det nu när jag såg dina underbara bilder.
  Tackar!
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 11. Gillar hästen:) Han/hon fick mig att dra på mungiporna,tack.
  Kram

  SvaraRadera
 12. Klart att jag är glad!
  Och ännu gladare blev jag av dina glada bilder!
  (vad har ni i glaset? Skrattsaft? Kan det bero på innehållet!?) ;D
  Kram

  SvaraRadera
 13. Rackarn´s va alla är glada hos dej!! Tror inte jag sett en gladare häst eller en hund som dansar...!!
  Här är det faktiskt så att mannen ibland sitter och väntar på tidningsbudet, och det beror inte på att budet är sent utan att mannen är fruktansvärt morgonpigg!! Tidningen kommer runt 04...när vi bodde inne i den stora staden skrämde han det budet halvt från vettet genom att öppna dörren och nästan slita åt sej tidningen ur handen på den cyklande kraken, efter det började han alltid med våran dörr...
  Ha´det gott!!
  Kram

  SvaraRadera
 14. Vilket hästgarv...d va det värsta påminner mig om en jobbarkompis jag hade en gång....
  Fölåt...såg bara en glad likhet....
  Klart ni är glada när våren har anlänt till er...jag skall också skratta så jag kissar ner mig när våran snö har smält....

  Tack för dina fina ord på min kommentar och för guldstjärnan...jag blev så stolt...och har levt på det hela dagen.
  Kammen växte en aning...

  Tjingeling.

  SvaraRadera
 15. Tack tack tack gulliga du!!
  Japp nästa år blir jag tant!

  SvaraRadera
 16. Men så gullig liten Köping..vackra hus som ligger tätt är så fint..

  Oj så pass skoj..att alla skrattar och ler..så härligt..han ser snäll och go' ut mannen Anki..

  SvaraRadera
 17. Vilka härliga och fina bilder du har i bloggen. Jag gillar bilder. :-) Fin köping också. Min sambo har bott i Småland i några år men det var länge sen nu men han har sin dotter kvar där.
  Skönt att dina rosor överlevt vintern också. Vi får vänta på att se hur det gått för våra rosor - det är mycket snö på dem än...
  Kram.

  SvaraRadera
 18. Vill också ha vår !!!
  Men jag är rätt så glad ändå,skönt att ni också är det;-).
  Sköt om dig !
  Kram

  SvaraRadera
 19. Vad glada ni är alla- och söta :)
  Jag tillbringade en och annan sommar på Öland jag med, mamma och pappa packade in alla ungar i sin lilla bil och så åkte vi genom hela Sverige från Lappland till Öland.

  SvaraRadera
 20. en fröjd aTT läsa din blogg och vilket underbart liv du lever.

  SvaraRadera