18 mars 2011

I vårt hus har vi ändrat om helgerna...vi har förlängt dem med en dag. De e gött!!
Nu mera har vi fredag redan på torsdagen och det tack vare att älsklingen gör vad han ska extra länge måndag till onsdag och lägger ner vid middag på torsdagen. Perfekt!!Igår fick jag ännu en gång bekräftat att Killar är bråkigare än tjejer.
Efter att ha haft hästarna här i var sin hage brevid varandra några dagar så släppte vi igår ihop dom i samma hage. Mina två med Rosalies två. Tjejerna brydde sig föga om varandra mer än lite nyfiket nosade...vem är du??

MEN killarna, ja de skulle naturligtvis bråka om VEM som var
störst, bäst och vackrast.
De lät o de hoppades och de läts väligt illa då och då. Även om de ser ut som de kelar så, ja de gör dom inte det, de verkar  diskuterar, så här gjorde de flera gånger, så rätt som de var skrek Torsten till och Filip hoppade iväg!!


Till slut var de kanske Torsten som visade sig vara högst i rang, även om Filip gjorde flera försök att ändra den ordningen. Eftersom jag aldrig tidigare varit med om att sätta ihop två valackar så har jag lite svårt att bedöma det här med rangordning mellan dom. Kanske tar det ett tag innan den ens är ställd.

Att Pärla är lägre i rang en Torsten det ser jag klart och tydligt och jämnför jag det med typ att Torsten väljer vad han ska äta, så gjorde han så nu även om de andra hästarna, de fick helt enkelt flytta sig när han kom till en höhög. 

Filip blev väldigt intresserad av Pärla. Man kunde redig se hur han tänkte
-en ny brud!!!Hon var heller inte sen att ställa upp sig o markera och såg ut som hon trivdes med hans närgånghet.  Han gick mest efter henne hela tiden. Skönt de två verkar trivas ihop för det är ju just de två som i slutänden ska gå tillsammans när Torsten är såld.På kvällen när vi tog in dem till var sitt stall, blev det ett farligt gnäggande efter varandra.

Tyvärr fick Pärla hosta igår så idag går hon bara med Torsten. Rosalies sto får inte äta höensilage ((det är en foderhäst)) och Pärla får gärna hosta av hö, visst gånger äter hon det inte alls om det är för torrt. Nu åt hon hö igår och fick hosta, så idag blir de bara höensilage och vi får kanske vänta med att sätta ihop dem igen tills Rosalies sto är här ifrån. För man kan ju inte garantera att de andra stoet inte äter höensilage om det finns till Pärla i hagen.
Så idag blir de bara snack över staketet igen.

Pärla var så rolig på morgonen. De får sin frukost uppe utanför stallet, men hon hade inte tid att äta för först var hon tvungen att springa ner i enden av hagen och gnägga o se om de andra hästarna var där. Men de var de inte då, så hon kom lunkande tillbaka till mathögen.

Så kom snön igen!!! Vad nu de skulle vara bra för. Så idag ser hagarna ut så här


Men de slutade snöa idag vid middagstid och det är ganska varmt ute så kanske det är borta om några dagar igen. Vinterbakslag...eller kanske vårbakslag är ett bättre ord för snö som kommer nu!! Men de töar o droppar och ja...de går säkert fort tills vi ser barmark igen.

Nu önskar jag Er Alla en riktigt skön helg.
Ikväll hoppas jag på Tina till final i Let´s Dance för hon är den som verkligen utvecklats från rallybrud till en härlig dansbrud.

16 kommentarer:

 1. Ja, det töade bort här det mesta på eftermiddagen redan. Jag hoppas resten försvinner imorgon.
  Hur länge är det kvar innan Torsten flyttar? Är han såld ännu?
  Ha en fortsatt fin kväll du med!

  SvaraRadera
 2. Visst är det härligt att se och höra hur djuren "talar" med varann. Även om man inte förstår allt så vet man att vissa gillar varann mer än andra.
  Ha nu en riktig trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Morning o tack för grattiset! Alla mår bra! Klart...dottern är trött o öm...själv börjar jag väl lugna ner mig lite, var nästan hysterisk av oro ett tag när jag inget hörde från dom...
  Underbara foton på Pållarna hos dig! Och intressant läsning!
  Ha, ha, ha...telefonblåsningen!
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 4. Vad skönt med långhelg varje helg :-) Myyyys!

  KKul att läsa om hästarna, jag är ingen hästkännare... Men de uppför ju sig lite som hundar att de ska rangordna sig och utmana varandra... :-)

  Synd att inte Tina gick vidare i Let´s Dance.. Men mina två favvosar från Trôllhättasn gjorde ju det så jag e helnöjd ;-)

  Ha en underbar lördag!
  Kram

  SvaraRadera
 5. trevlig läsning om hästarna :) jag snön smälter nog bort ganska fort nu skulle jag tro
  Tina gick ju inte till final, jag tyckte bra om henne jag också
  ha en go'er helg - kramar

  SvaraRadera
 6. Lambergsfrua19 mars 2011 12:33

  Så trevligt du skriver om hästarna! Tänk, de beter sig som människor. Visst finns det en viss rangordning människor emellan också. Det gäller att visa upp sig och dessutom visa ven som är "starkast" = högst i rang. Fast vi människor gör det på ett mer sublimt sätt än djuren. Tror jag...;)
  Vad skönt att ni kan fira långhelg numera! Grattis till er båda två =)
  Önskar er en riktigt trevlig helg!
  Varma kramar!

  SvaraRadera
 7. Härlig beskrivning av hästarnas värld för en hästamatör som mig.
  Snön däremot delar jag kunskapen om..den trillade ned hit i torsdags natt och ramlar ned från taken idag.
  Önskar di en fortsatt trevlig helg.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Nej du, Tina skulle inte till final, en gullig tjej med fart och fläkt men igår var hon allt ganska klumpig, jag är glad för Jessicas skull!
  Läste goda nyheter på FB Torsten har hittat ett nytt hem, grattis! Förstår att det kändes helt rätt, annars hade det inte blivit nån affär.
  Här är det så kallt så vi inte hör ett enda droppdropp, men det kommer väl om några veckor...
  Kramen

  SvaraRadera
 9. Morning igen! Inte har jag glömt vad du "sa" om mig...dom orden lever jag på än!
  Nästa ibland att jag önskat att du haft rätt om bebisen..sicken chock om det blivit en tjej! Men nu är det Max och ingen annan...gudars skymning så gooo!
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 10. God morgon!
  Det är klart att killar bråkar mer än tjejer. Så är det ju hos oss människor också ;)
  Nä...Tina gick inte vidare.Sorry!
  Jag hade faktiskt hoppas på Jessika och Frank.
  Hoppas att du får en toppen dag.
  Kram!

  SvaraRadera
 11. De är allt rolig de där fyrfota vännerna.. ;)

  Ha en go söndag.

  Kraaam

  SvaraRadera
 12. Haha, ja tyyypiskt killar ;)
  Vad skönt att göra helg redan på torsdag och få en extra helgdag. Nice!!
  Ha en skön söndag!
  Kram

  SvaraRadera
 13. Sv: Hahaha...vilken otur att du inte är det,för man skulle kunna tro det. Men jag tror att jag begrep vad du ville ha sagt :)
  Kram på dig!

  SvaraRadera
 14. härliga bilder, inte lätt att släppa ihop flera hästar.. men ska du sälja Torsten? var det inte honom du köpte sist här? har nog missat en del här jag :)

  här töar det idag men än ligger det knädjupt på gräsmattor och åkrar,, men slår det om och blir varmare så försvinner det nog snart.. :)

  ha en skön söndag

  SvaraRadera
 15. Önskar er och hästarna en toppenvecka och kanske är hästar lite olika i sättet mot oss för det brukar va tjejerna som ska hävda sig i våran värd känns det som.

  SvaraRadera
 16. Morning! Nu är det måndag! Kanske kommer ett nytt inlägg här?
  Idag kommer lille Max igen till mormor...yes!
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera