21 mars 2011

Min kille och jag
förstår inte varandra så bra.
Det är naturligtvis problem, men bara när jag ska rida honom.

Vänta här nu.....
de var väl ingen som missförsto det där?! oh tänkte,
vad skriver kärrningen nu??
Nej jag tänkte väl det. Så här är det förstår Ni, Pärla kom ju till mig för lite mer än fyra år sedan och på henne lärde jag mig rida, eller nja jag tror jag kan rida. Så tog jag lite lektioner och där fick jag lära mig hantera westenridning, eller de ridsätt man använder i westenridning. Perfekt.

MEN det blir alltså alltid problem när jag ska rida min kille Torsten. För han kan inte westen så han förstår inte redigt vad jag vill o det blir lite konstigt naturligtvis. Inte så lite faktiskt, de blir väldigt konstigt. Den här helgen har det ju varit "hur underbart väders som helst", då drar de i ridtarmen rejält. Pärla hon var inte intresserad tror jag


eller nja, de var nog så att jag plöstligt blev väldigt intresserad av att rida killen.

(på bilden rids han dock av en huvudlös gumma utan kropp, men med snygga ben)

Jo jag vill rida Torsten, mycke o länge o helst varenda dag. Så jag har tagit en snabblektion i kommandon i vanlig ridning (så kanske de går lite bättre nästa gång, om jag nu kommer ihåg något)
Varför vill jag de då?
Jo för i lördags sålde jag Torsten, oh de känns lite konstigt, lite ledsamt, lite skit men ja, de var ju så här jag ville ha det, så de blir säkert bra. Tjejen (ett år yngre än mig, då får man kallas tjej) som köpte honom verkar kanon för honom, så var hon lik mig i hästhantering o de känns lite tryggt för mig, ja, jo jag tror det här blir kanonbra. MEN han ska vara kvar hos mig i några veckor till så jag tänkte ge honom och mig de veckorna, att njuta av varandra så att säga.

Så Pärla hon kan stå där och skaka pälsen av sig så länge


(ser Ni hur pälsen far omkring henne när hon skakar sig?tryck på bilden så den blir större så syns pälsens virvlande bättre)

Hon behöver  M A S S O R av motion nu (tjockisen), hon är allt lite rund om magen.

Vilken helg de varit, vilket väder, vilken värme de e så gött!!!! Vi har suttit ute och fikat, utan jackor, njutit. Nu har våren verkligen kommit på allvar!!! ((inga fler bakslag vill vi ha))

Nu kommer en ny vecka, nya utmaningar.
Då kör vi...............................

17 kommentarer:

 1. Ni på ostsidan får allt...värme...snö...you name it!

  Vi på västsidan får ....nada.....men kanske idag att det kan spilla över liiiite värme...kanske....

  Hälsa Pärla från mig ;)

  Kramar//Carolina

  SvaraRadera
 2. Morning! Jisses vad det yr om Pärla! Tur hon är utomhus!
  Glad för din skull är jag över att Torsten är såld...men förstår att det blir lite delade känslor trots allt...men skönt att läsa att du är nöjd med köparen!
  Nu ska jag strax iväg till jobbet, har baxat ut två stora kassar ur matkällaren, mormorstårta till avdelningen!
  Kramen!
  Ragnvi

  SvaraRadera
 3. Förstår att det känns lite konstigt att du sålt Torsten. Men vilken tur att tjejen som köpte honom verkar vara en bra tjej.
  Och tur är att du få rå om honom ett tag till.
  Ha nu en toppen dag.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Hejsan!

  Tolkar detta som att det var rätt tjej som köpte T, och det känns ju finemang! Låter också ganska mysigt att få ha honom kvar ett litet tag till, så jag hoppas ni får ett antal härliga ridturer tillsammans under de här veckorna. :-)

  SvaraRadera
 5. Å jag som gnäller över att kattdamerna lägger kostymen överallt, tur jag inte har Pärla inomhus!! Måste vara skönt för henne att "skaka rumpa" och få bort all gammalt.
  Förstår att det känns att sälja Torsten, han verkar vara en personlighet, som alla andra på gården...*skratt*. Men känns det bra från början så är det säkert rätt tjej som köpt honom, den första känslan brukar ju vara rätt.
  Ha´nu en bra start på veckan, å jag vet inte om samma gäller för Torsten som för andra män, vägen till deras hjärta och din framgång går genom deras (Torstens då) mage...
  Kram kram

  SvaraRadera
 6. absolut ska en hobby inte vara en belastning :-) man ska njuta av den... Torsten får det nog bra hos den nya ägaren, tror inte du släpper honom till vem som helst :-)

  halv soligt här nu, kolla dina myrstackar, dom har nog vaknat för länge sedan nere hos er, :-)

  ha en fin dag

  SvaraRadera
 7. Hi hi du är för härlig du <3 Å njut nu av din kille de veckor ni får ha innan du blir tredjehjulet ;-) *ler* Kram!

  SvaraRadera
 8. det har inte vi haft, riktigt råkallt igår och ingen sol, förstår att du känner lite saknad efter Torsten, det är ju så med de kära djuren
  ha en fin dag - kramar

  SvaraRadera
 9. Åh, vad härligt med hästliv. :-) Jag hade häst då jag var i tonåren men har inte ridit sen jag var ca 17 år. Nu blir det inte av och jag skulle nog få sån värk av det så jag undrar om det vore värt det. Men att borsta lite och gosa är inte helt fel. :-)
  Jobbigt att sälja en häst, eller annat djur för den delen, men känner du att personen är rätt så blir allt bra i slutändan. En viss separationsångest infinner sig ändå.
  Jösses vad det yr hår om Pärla. Tur hon går ute. Jag tycker det räcker med katthåren som rullar runt här hemma nu när båda katterna fäller.
  Det var då inte mycket snö hos dig... här har vi nog ca 70 cm hopsjunken packad snö kvar på gräsmattorna. :-) Men idag är det +9º och då går det fort med snösmältningen.
  Ha det gött och njut av hästlivet!
  Kram.

  SvaraRadera
 10. Ah, så spännande att vänta på post! Och flera tusen gånger roligare med små hönor än räkningar eller reklam, som det annars mest kommer i "låddan". Ska hålla noga utkik! :-D

  SvaraRadera
 11. Hejsan Anki !
  Sorgligt ! Att sälja Din kompis sådär.
  Ska Du bara ha Pärla kvar, blir det inte lite ensamt för henne, hon har ju varit van vid att gnägga med Torsten, kanske Du köpen en prins åt Pärla som hon kan få föl med.
  Tänk alla tjtjer som ville ha en häst när de var i 6-10 årsåldern.Fick inte Du det heller.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 12. hahaha nej inte förstod vi det inte ;) hihi småler lite fånigt här bakom skärmen... Kram

  SvaraRadera
 13. *missförstod skulle det ju stå* såklart...

  SvaraRadera
 14. Hi,hi,hi.....nu du favvo Fru Nilsson kunde jag inte lata bli......Du ar allt harlig du....(finns inga prickar)dar jag ar!
  kan saga att solen lyser over mig varje dag +28 grader.....sitter mkt. i skuggan!!!!!!
  VARM svettig kram fran mig. VAR RADD OM DIG !!!!!

  SvaraRadera
 15. hahahaha konstig start på bloggen :-D

  hoppas ni får ngr mysiga veckor du och torsten...

  Det kanske gör pärla gott att få röra sig lite mer nu när vintern förhoppningsvis är över..

  Ha en fin kväll!
  KRAM

  SvaraRadera
 16. Hahaha! Nu fick du mej nyfiken med den första inledande meningen! ;)

  Jag förstår att det är med blandade känslor som du skiljer dej från Torsten...men han verkar få det fint dit han kommer!
  Kram

  SvaraRadera
 17. Skönt att Torsten får ett bra hem och också att Pärla ändå inte blir ensam.
  Sköt om dig !
  Kram

  SvaraRadera