Pages

06 augusti 2020

Orsakullans 31 dagar i augusti



Premiär för bloggutmaningen hos Orsakullans frågeutmaning i augusti.

Eftersom jag inte bloggar varje dag så samlar jag ihop några dagar åt gången.
Här kommer 1 - 6 augusti. 

1 Första augusti idag, för vissa är detta fortfarande en sommarmånad och för andra är det höst. Hur ser du på augusti?
För mig är augusti sommar. Juni, juli & augusti är min sommar!
 
2 Djur är något som jag…
Jag är en stor djurvän, älskar djur och låter oftast mannen slå ihjäl flugorna så jag slipper, vi har gott om dem här på landet och de är rätt irriterande även för en sann djurvän. Idag har vi bara 1 hund, men vi har även haft hennes föräldrar och 2 hästar.

3 Barn är något som jag…
....har gott om! När jag var ung ville jag inte ha barn, kanske 1 när jag blev äldre sa jag. När jag var 19 fick jag den första killen, sedan kom fyra till i rask följd. Man säger mycket när man är ung 😊Aldrig skulle jag vilja ha dom ogjorda.



4 Semester, pension eller tillbaka till jobbet. Hur ser din vardag ut just idag?
Började jobba igen i måndags efter 3 veckors semester.

5 Surströmming är det många som äter så här i augusti. Blir det surströmmingsskiva för dig?
Jag har aldrig sett så mycket som en surströmmingsburk, så nej för mig blir de ingen surströmmings skiva

6 När var senaste gången du vaccinerade dig
Oj, de minns jag inte, har inte en susning faktiskt.




11 kommentarer:

  1. Augusti är högsommar här och det peakar med besökare eftersom det är spanjorernas största semestermånad och många åker ut till kusterna. Det börjar faktiskt vara svårt att hålla avstånd nu på sina håll.

    Ha det fortsatt gott!

    SvaraRadera
  2. Ville inte ha barn när du var ung, men 19 år är väl att vara ung.

    Jag ville gärna ha barn när jag var ung, gifte mig vid 18, men första barnet lät vänta på sig tills jag var 21.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kicka, haha ja jag var ung när jag fick Stefan, men bara 2 år innan så sa jag de där. På två år ändrar sig mycket :)

      Radera
  3. 5 killar då har du fullt upp!
    SV.Man kan ha olika distans fika Tex på nätet ute med olika bord ifrån varandra man kan ha det med grannen tvärs över gatan Det är bara fantasin som stoppar.
    Ha en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera
  4. Vi fick tre barn på fyra år för vi hade en önskan om liten åldersskillnad mellan dem. Min syster är åtta år yngre så vi var aldrig i samma fas någon gång under vår uppväxt. Härligt med fem stycken för barn är en skatt tycker jag.

    Surströmming har jag ätit en gång och det fick räcka!

    Kram

    SvaraRadera
  5. Sommar för mig är både juni juli å augusti sen beror det på vädret men sommåar är det ändå då ! Jag älskar hundar. När jag var ung ville jag ha två en pojk å en flicka och det har jag . Min vardag består mest av att vara ledig .
    Surströmming fy sjutton kan inte äta trots jag smakat är inte inte gott alls . Det är så längesedan jag vaccinerade mig så det kommer jag inte ihåg !
    Kram å fin helg som kommer ☀️💛☀️
    bians.bloggo.nu

    SvaraRadera
  6. Kul att läsa dina svar ... två barn blev det här och det tyckte jag var lagom. Många djur har funnits tidigare, numer bara katten Sixten.
    Klart augusti är en sommarmånad!
    Kram

    SvaraRadera
  7. Du gör som jag, samlar ihop frågorna.
    Att du födde ditt första barn när du var 19 och sedan fyra till var otippat. Med andra ord så har du chansen att få barnbarnsbarn;-)
    Augusti är en sommarmånad även för mig.
    Sedan blev jag aningen överraskad att du inte vaccinerar dig mot TBE, jag menar du bor ju på landet och där finns ju fler fästingar än i en stad. Men du verkar ha klarat dig även utan vaccination.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Chansen att få uppleva barnbarnsbarn är ganska liten, men kan hända, mina barn gjorde tvärt om än mig och fick barn sent men man vet aldrig, jag hoppas få bli väldigt gammal o väldigt frisk o var som jag är nu när jag är 100 - man måste ju ha framtids versioner.
      Jag tänker aldrig på fästingar när de gäller mig själv men hunden är skyddad :) jag har haft 1 fästing i hela mitt liv en så länge. Myggor o sånt gillar mig inte heller, har nog äckligt blod eller nått. :)

      Radera
  8. Ja du producerade pojkar på löpande band...o klart man inte ångrar sina barn! Tvärtom måste jag också säga, för jag var inte så pigg på barn, o efter första blev det nobben till flera. Det berodde mest på att jag ville göra så mycket annat än vara mamma och upplevde inte att jag var särskilt bra och engagerande mamma. Kärleken till djuren delar vi. Men du har inte haft några katter? Brukar man inte ha det på landet...
    Kramen

    SvaraRadera
  9. Jag gjorde allt de där man ville o drömde för sin egna del senare i livet bara, jag var ju fortfarande ganska ung (45 år) när minstingen flyttade hemifrån. Nej inga katter alls. Har en grabb som inte skulle kunna komma hem om de var katter här så dem har jag valt bort.

    SvaraRadera